zpět na aktuality

První trénink pro celou rodinu ve Veselí nad Lužnicí

Ve Veselí jsme začali náš letošní projekt Atletika hravě pro celou rodinu 7. února tréninkem v hale. Účast byla opravdu velká, ale naštěstí jsme na to byli připraveni a zvládli využít každý kousíček haly. Na začátku tréninku jsme děti nechali zahrát si hru, zatímco jsme rodičům řekli všechno o tom, jak bude projekt probíhat, a rozdali jim všechny materiály.

Po rychlém rozehřátí přišla na řadu společná rozcvička, při které jsme tentokrát využili špejle, které měli rodiče s dětmi za úkol při protahování udržet mezi sebou a neupustit na zem. A hned po rozcvičce jsme se vrhli na společnou hru na „kouzelný ostrov“, která prověřila rychlost, obratnost a také schopnost spolupráce našich atletů a jejich rodin.

Na samotný trénink jsme se rozdělili do tří skupin, které všechny absolvovaly tři stanoviště – překážky, hod a atletické hry. U překážek rodiny natrénovaly všechny možné i nemožné způsoby překonání překážek, u stanoviště hodů si s míčky, kometkami a raketkami vyzkoušely nejen hod do dálky, ale také hod do výšky nebo na cíl, a stanoviště her prověřilo jejich obratnost a fyzičku.

Nakonec všichni dostali za odměnu náramky a do rodinných zápisníčků razítka a samolepky za absolvování prvního tréninku. Jsem ráda, že všechny děti, rodiče, ale i my trenéři jsme odcházeli domů s úsměvem a spokojení, že se nám první trénink vydařil.
V den tréninku pro rodinu měli podle rozvrhu trénink i naši nejmenší atleti (3-4 roky), na který jsme taky na zkoušku pozvali rodiče. Vyzkoušeli jsme s nimi pár našich oblíbených atletických her, a nestačili jsme se divit, jak bravurně to všechno (včetně rozcvičky se špejlemi!) naše „atletická školka“ zvládla.

Generální partner Českého atletického svazu

Hlavní partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory