zpět na aktuality

Přirozená rivalitu rodičů na druhém rodinném tréninku v Otrokovicích

V pondělí 20. 5. 2024 na atletickém stadioně TJ Jiskra Otrokovice nám proběhl druhý trénink dětí s rodiči. Krásné počasí přispělo k tomu, že se sešlo 14 dvojic. Protože máme nově upravený trávník na našem stadioně, byli jsme nuceni pro všechny části tréninku využít jen dráhy a rozběžiště technických disciplín.

Po rozběhání a důsledné rozcvičce jsme si udělali atletickou abecedu, aby i rodiče věděli, co běžný trénink obnáší. Starty daly zabrat všem, aby se z různých startovních pozic zvedli a vyběhli co nejrychleji. Občas se to nepovedlo, ale i tak byla sranda. 😊

Tentokrát jsme pro trénink zvolili disciplínu, kterou byla štafetu s předávkou. Někteří drželi štafetový kolík poprvé v životě. Nejdříve rozbíhali štafetu děti a po daném úseku předávali svým rodičům. Po té jsme úseky vyměnili a rodiče předávali dětem. Tato varianta byla sice hodně náročná, protože rodiče museli hodně brzdit, aby své ratolesti nepřeválcovali. Ale i přes tento malý zádrhel se štafety všem líbily. Hlavně, když děti povzbuzovali rodiče, aby byli co nejdříve na předávce nebo v cíli. Byla vidět i přirozená rivalita mezi rodiči, hlavně pánská část to brala nesmírně vážně. 😊

Trénink jsme zakončili hrou Kámen-Nůžky-Papír. Hodně rodičů bylo překvapeno, jak to dětem jde a někteří nad dětmi ani jednou nevyhráli.

Při závěrečném hodnocení jsme se dozvěděli, že to rodiče baví a že se všichni těší na další trénink, který se uskuteční ve čtvrtek 30. 5. 2024 opět na stadioně.

Generální partner Českého atletického svazu

Hlavní partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory