zpět na aktuality

Druhý trénink v TJ Sokol Roztoky byl ve znamení hodů

V úterý 23.4. úspěšně proběhl venkovní rodinný trénink. I když bylo počasí výrazně chladnější, měli jsme štěstí a déšť nás minul. Tentokráte jsme trénink zaměřili na hody.

Po rozběhání jsme si zahráli hru „Banka“ – stěhování pokladu (kloboučky, míče, míčky) do banky (obruč). Cílem bylo získat co největší množství majetku v různé bodové hodnotě  v určeném časovém limitu. Rodiny se rozdělily do několika týmů, vždy běžel ve dvojici rodič a dítě. Následovala rozcvička ve dvojicích a atletická abeceda.

Hlavní částí tréninku byly hody. Hod na přesnost vrchem a hod mezi sebou rodič-dítě. U obojího bylo potřeba se pečlivě soustředit a snažit se přesně mířit. Do tréninku jsme zařadili míčovou hru „Sněhulák“ – děti i rodiče běhali ve vyznačeném území a na číselný pokyn se snažili co nejrychleji sestavit sněhuláka z daného počtu míčů. Kdo to nestihl, zachránil se drobným cvičením a mohl se do hry vrátit.

Trénink jsme zakončili hrou „Na auta a policistu“. Ten se snažil rozdat co nejvíce pokut – dotyk kloboučkem. Kdo z řidičů zpozoroval policistu včas, měl možnost se od pokuty vysvobodit – zvedl ruce s volantem (kloboučkem) nad hlavu a vykřikl stop. V roli policisty se děti rády prostřídaly.

Užili jsem si fajn sportování a těšíme se na další trénink v květnu.

Generální partner Českého atletického svazu

Hlavní partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory