zpět na aktuality

Třetí trénink atletiky pro rodinu v AC Praha 1890

Ve středu 15.5. se u nás, na stadionu AC Praha 1890 uskutečnil už třetí letošní společný trénink rodičů a dětí v rámci akce Atletika pro rodinu. Účast byla, jak už je u nás tradicí, hojná.

Po společné hře na rozběhání, rozcvičce a pochopitelně atletické abecedě, kde bylo především na malých atletech, aby svým rodičům předvedli, jak daný cvik správně vypadá, jsme se tedy rozdělili na dvě rotující skupinky. Vzhledem k nadcházejícím společným závodům, které chystáme na červen jsme se zaměřili na trénink těch disciplín, kterým jsme se nestihli věnovat na uplynulých dvou setkáních.

Jedna skupina tím pádem trénovala hod pěnovým oštěpem. Děti i rodiče si vyzkoušeli hod ze stoje i kleku. Z trenérského hlediska nutno podotknout, že přítomnost rodičů byla pro naše malé svěřence velkou motivací, a tak doufáme, že povedené výkony zopakují i na měřených závodech. Druhá skupina se věnovala skoku do dálky z místa a poté, vzhledem k hodinu a půl dlouhému tréninku, zkoušela i skok do písku. Tahle, u dětí velmi oblíbená disciplína, měla úspěch i u rodičů asi i díky tomu, že nám tentokrát skvěle vyšlo počasí.

Na závěr tréninku, poté, co se obě skupiny vyměnily, jsme ještě stihli závěrečnou hru „Na krtky a zahradníky“, protažení a pochopitelně společné focení. Reakce dospělých i malých atletů byly velmi pozitivní, a i za trenérský štáb musím dodat, že se na společné závody velmi těšíme.

Generální partner Českého atletického svazu

Hlavní partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory