zpět na aktuality

Druhý rodinný trénink TRIATLETu KV si všichni skvěle užili

Dne 14.5. jsme se zúčastnili druhého tréninku. Počasí nám vyšlo nádherné a sluníčkové.
Vzhledem k tomu, že máme ve skupince hodně dětí (celkem kolem 40), rozdělili jsme si trénink na dvě tréninkové hodiny po sobě tak, abychom se mohli lépe věnovat menšímu počtu dětí a rodičů.
První skupinka dorazila v 16 hodin, hned jsme se rozklusali a rozcvičili. Abecedka byla nejen pod dohledem trenérů, ale i dětí 😉 Děti nejprve ukázaly prvek z abecedy a poté řádně kontrolovaly rodiče, zda vše dělají správně.
V druhé části tréninku jsme se rozdělili na dvě skupiny, z nichž jedna skupina házela raketkou a druhá si zaběhala člunkový běh. V závěru jsme si všichni zaskákali. Vytvořili jsme družstva stejných počtů, utvořených dítě + rodič. V ruce mají kužel, nejdříve odskoči rodič a dítě skočí z místa doskoku rodiče. Tam, kde doskočí dítě, rodič položí kužel a oba rychle běží ke svému týmu, předají štafetu druhé dvojici, ti běží ke kuželu a opět skáče rodič od kuželu a z místa doskoku rodiče dítěte rodič posune kužel a opět se vrací předat štafetu ke svému družstvu. Vítězí družstvo, které doskáče nejdříve do cíle, který je označen kloboučkem. Ufff to byl boj, rodiče máme hodně soutěživé a užili jsme si to všichni.
Na úplný závěr před výklusem, jsme si zahráli hru.
Dítě + rodič naproti sobě, před sebou mají klobouček a všichni stojí ve dvou řadách vedle sebe. Dáváme jim různé úkoly, skákej, udělej krok dozadu, lehni na bříško a protáhne se, dřep s výskokem…atd v podstatě si můžete vymyslet co chcete….a na povel “klobouček “se musí rychle dotknout kloboučku. A takto se pokračuje a dítě s rodičem si sčítají “doteky” mezi sebou.
Pak jsme se vyklusali a v 17 jsme převzali druhou skupinku.
Dětí a rodičů přišlo dost a jde vidět, jak moc je to baví, rodiče poznávají něco malinko z toho, jak jejich děti makají a nezahálejí. Všem rodičům, moc děkujeme za to, že si v pracovním týdnu udělali čas a dorazili, udělali velkou radost nejen nám, ale hlavně svým dětem a věřte, že děti si to skvěle užily.

Generální partner Českého atletického svazu

Hlavní partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory