zpět na aktuality

Radost ze společných zážitků na třetím tréninku rodin v Sokole Opava

V sobotu 27.4.2024 v čase od 9:00 hod. do 10:30 hod. se uskutečnil společný trénink dětí a rodičů v pořadí již třetí “Atletika pro rodinu hravě” v hale Tyršova stadionu v Opavě.

Přivítání dětí a rodičů, krátké info o projektu a poté opět naše známá “seznamovačka”  tzn., že děti i rodiče a trenéři se rozeběhli všemi směry v polovině části tělocvičny a kdo ve svém směru kohokoliv ze zúčastněných potkal, tak si navzájem plácli rukou. Po krátké seznamovačce následovalo pod vedením trenérů rozcvičení rodin v kruhu, rodič a dítě vedle nebo proti sobě, na závěr atletická abeceda.

V průběhu třetího tréninku byly provedeny nácviky disciplín na červnové závodní odpoledne a to: slalomový běh, skok z místa, hod pěnovým oštěpem, raketkou nebo míčkem, štafetový běh. Děti x rodiče také soupeřili mimo disciplíny a to v “Rychlé starty”, kdo dříve doběhne k metě a zmocní se míčku nebo “Rychlá dráha” tzn. skoky do kruhu tzn. panáček, běh mezi mety to vše s míčkem v ruce a následovala předávka dalšímu závodníkovi v pořadí. Jednalo se o závodění rodiče x děti. V mezičase bylo možno si vyzkoušet – “Hod na cíl” tzn. kruhy rozložené na zemi, vzdálenost cca 3 metry a úkolem bylo trefit se tenisákem dovnitř kruhu. Rodiče a děti si navzájem také počítali počet přeskoků přes švihadla dle časového úseku.

V tomto dopoledním tréninkovém sportování bylo opět vidět, že si děti a rodiče společně strávený čas naplno užívají, mají radost ze společných zážitků a vzájemné podpory u disciplín.

3.trénink rodinného sportování hodnotím jako velmi úspěšný, z řad rodičů a dětí i trenérů velice vydařený.

 

Generální partner Českého atletického svazu

Hlavní partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory