zpět na aktuality

Největší úspěch na tréninku pražského Olympu měl slalom rodič – dítě :-)

Pražský Olymp uspořádal 7.3. první letošní trénink v rámci projektu Atletika pro děti. Trénink se konal odpoledne v prostorách atletické haly pražského Olympu.

Náplní tréninku bylo nejprve rozklusání a poté rozcvička, která probíhala tak, že každé z dětí postupně předvedlo cvik, který předváděli rodičům. Cílem této aktivity bylo, aby děti mohly ukázat, jaké všechny cviky se na trénincích naučily.

Dále jsme pokračovali abecedou, kterou vždy provádělo ve dvojici dítě s rodičem. Po abecedě následovalo první seznámení se soutěžní disciplínou a tou byl skok z místa. Dítě skákalo současně s rodičem, aby mohli mezi sebou “soutěžit” o to, kdo skočil dál. Poté, co jsme skočili do dálky, jsme se přesunuli na rovinku, kde probíhaly hned dvě disciplíny za sebou. První byl slalom, kdy závodily dvojice rodič-dítě s další dvojicí. Tato aktivita všechny bavila ze všech nejvíce a děti ji chtěly opakovat stále dokola. Další aktivitou byl poté štafetový běh, který také sklidil úspěch. Zde to bylo obdobné jako u slalomu, kde proti sobě vždy závodily dvě dvojice rodič-dítě.

Na konci nás ještě čekal hod pěnovým oštěpem, který byl spíše zajímavý z toho pohledu, komu letěl oštěp rovně.

Po všech aktivitách jsme trénink zakončili protažením a shrnutím toho, co jsme si v ten den zkusili. Celý trénink byl velmi povedený.

Generální partner Českého atletického svazu

Hlavní partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory