zpět na aktuality

Nejen skoky a hody na druhém tréninku rodin v brněnském Olympu

Ve středu 24.4.2024 proběhl druhý společný trénink rodičů s dětmi v tomto školním roce. Při plánování termínu tohoto tréninku jsem doufala, že už proběhne venku. Počasí je však vyloženě aprílové a tak jsme ještě využili možnosti tělocvičny. Účast byla hojnější než před Vánoci, a tak jsme mohli na závěr hodiny rozdat dalším rodinám za odměnu vaky plné pomůcek pro rodinný trénink.

Hodinu jsme začali slalomem mezi „sloupy“, tedy vlastně rodiči. Ti se v průběhu kol začali pohybovat a děti měli náročnější cestu. Zároveň i rodiče se příjemně zahřáli.

Po společném protažení ve dvojicích děti ukázali rodičům, jak jim jde atletická abeceda. Následně proběhl nácvik jedné ze závodních disciplín – opakované hody. Rodinné dvojice zvládly i 37 hodů během jedné minuty! Poté následoval souboj rodičů proti dětem ve skoku přes švihadlo. Zvítězili rodiče, kteří v součtu za 2 minuty udělali více přeskoků po jedné noze než jejich ratolesti. Máme na čem na tréninku pracovat 😉 U skoků jsme zůstali i nadále. Opět jsme se zaměřili na závodní disciplínu a to skoky. Opakované skoky ve dvojici, kdy se každá rodina snažila přeskákat tělocvičnu na co nejmenší počet skoků.

Na závěr hodiny jsme sestavily tři štafetová družstva a proběhli se.

Už se těšíme na další trénink a doufáme, že skončí aprílové počasí a budeme opět trénovat venku.

Generální partner Českého atletického svazu

Hlavní partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory