zpět na aktuality

Nadšené děti v přítomnosti rodičů na tréninku v Semilech

„Další společný trénink dětí a rodičů semilského atletického klubu – tentokrát obou skupin přípravkových dětí – se již konal na venkovním sportovišti. Protože v Semilech právě probíhá rekonstrukce atletického stadionu, musíme pro tuto sezónu využívat všechna ostatní sportoviště a jiná volná prostranství. Zázemí jsme našli především na hřišti místního gymnázia, kde se tento společný trénink také uskutečnil. Sešlo se na 30 dětí a stejný počet dospělých.

Oproti předchozí tréninkové jednotce v tělocvičnách, kde jsme trénovali především obratnost, byla tato již skutečně „atletická“. Po rozběhání, atletické abecedě a rozcvičce ve dvojicích jsme si zkusili několik polohových startů a pak po jednotlivých skupinách postupně absolvovali různé atletické disciplíny – člunkový běh slalomový, skok z místa do dálky, trojskok z místa do dálky, hod medicinbalem a štafetu 2 x 50 m. Volnou chvilku jsme pak vyplnili štafetovým sbíráním víček a na konci nezapomněli na řádné protažení celého těla.

Všichni se nadšeně zapojili a vážně dobře spolupracovali. Opět bylo vidět, jak jsou děti z přítomnosti svých rodičů na tréninku nadšené a jak se snaží předvést to nejlepší. A ani jsme netušili, že i rodiče jsou tak soutěživí 😊.

Zbývá nám ještě jeden společný trénink, který proběhne v městském parku.“

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory