zpět na aktuality

Aprílové počasí na druhém tréninku rodin ve Veselí nad Lužnicí

Druhý trénink pro rodinu jsme uspořádali hned po Velikonocích 2. dubna. Počasí bylo opravdu aprílové – střídalo se horko a sluníčko s deštěm, mraky a větrem, takže jsme za celý trénink vystřídali všechno možné oblečení od triček a šortek až po bundy a čepice. Nicméně od trénování to naše atletické rodiny neodradilo a šli do toho naplno jako vždycky.

Trénink jsme začali rozběháním se na oválu a hrou, při které malí atleti s rodiči měli za úkol co nejrychleji najít a posbírat šátky poschovávané po stadionu. Pak přišla na řadu tradičně-netradiční rozcvička s „hranolky“, se kterými jsme se protahovali, přetahovali se o ně a přeskakovali je. Pokračovali jsme několika disciplínami, které prověřily rychlost a obratnost – štafetou, slalomem a krátkou rovinkou s všemožnými úkoly „na trati“. Výsledky slalomů a štafet jsme všem rodinám změřili a zaznamenali do jejich rodinných zápisníčků.

Na konci tréninku jsme si zopakovali házení z prvního tréninku a naše sportovní odpoledne jsme pak zakončili společným protažením, rozloučením a fotkou.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory