zpět na aktuality

Skvělá atmosféra na 2. tréninku rodin v TJ Nýrsko :-)

Dne 25.3. se uskutečnil druhý společný trénink.
Od minule se naše trenérská rodina rozrostla o trenérku Natálku, která se teprve učí, ale jde jí to skvěle a je úžasnou posilou.

Rodiče byli řádně připraveni a na začátek si s námi dali naši oblíbenou rozcvičku, která je vedena tak, že se každý opravdu zapojí. V našem rozcvičkovém kolečku nejprve naše děti říkali, každý jeden cvik a pak pokračovali rodiče. Děti jim samozřejmě radili jaké cviky do rozcvičky zařadit. Děti si tak trénují i mluvení před ostatními, pomalu tím odbourávají ostych a hlavně musí udržovat pozornost. Tento typ rozcvičky se nám moc osvědčil.

Poté jsme společně pokračovali v nácviku házení a chytání, nakoupili jsme skvělé barevné míče a o to víc to děti baví a moc se těší. Opět jsme zařadili i soutěž v házení a to ve dvojicích rodič a dítě a také děti proti rodičům. Tato část děti baví nejvíce.

Pokračovali jsme biatlonovou dráhou, která je také velice oblíbená. měli jsme dvě družstva a ta soutěžila proti sobě. Děti i rodiče do závodění pustili naplno a přestože se rodiče snažili v zápolení dětí proti rodičům, měli děti na vrh a vyhráli. To se neobešlo bez jásotu a vítězného pokřiku.

Pokračovali jsme ukázkou a nácvikem skoků a poskoků. K tomu používáme staré bedny s cvičení žen, které v tělocvičně zůstali a nám se skvěle hodí. Používáme je velmi často také na posilování a další cvičení. Děti museli spolupracovat s rodiči. Snažíme se je učit, aby spolu spolupracovali, uměli držet rytmus a tempo a měli vytrvalost. S každým tréninkem se tyto dovednosti zlepšují a prohlubují. Především klademe důraz na kooperaci mezi dětmi.

V prostojích které vznikali mezi přípravou na další disciplínu skvěle asistovala Natka, naše nejmladší trenérka, která zařazovala různé hry jako prolézání obručí, štafeta podávání míče a podobně. Na konci tréninku jsme se společně protáhli v jógových pozicích, které svědčili především rodičům, kteří nemají moc čas se protáhnout.

Celou dobu vládla skvělá atmosféra, od rodičů přicházeli další a další podněty na společné akce a o to jde především, aby se všichni spolu bavili, zasportovali si a zasmáli se.

Rodiče už se těší na poslední společný trénink, který bude v květnu v našem areálu pod sjezdovkou. Ještě se chystáme na společnou vodu, plánujeme podzimní soustředění a spousty dalších společných aktivit.
Máme štěstí, že máme tak skvělé děti a skvělé rodiče o to víc nás to baví.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory