zpět na aktuality

Nadšené rodiny na 2. tréninku v T.J. Sokol Opava

V neděli 24.3.2024 proběhl v čase od 9:00hod. do 10:30hod./, kdy se uskutečnil společný trénink dětí a rodičů 2. trénink „Atletika pro rodinu hravě“ ve vnitřních prostorách haly Tyršova stadionu v Opavě.
V tento den se projektu zúčastnilo 19 rodin. Opět některé rodiny byly úplné – čtyřčlenné nebo neúplné – dvojčlenné.

Po úvodním přivítání dětí a rodičů a krátkém info k tomuto projektu začal trénink opět „seznamovačkou“ tzn., že všichni /děti i rodiče a trenéři/ se rozeběhli všemi směry dle vytyčeném okruhu v tělocvičně a koho ve svém směru potkali, tak si navzájem plácli rukou. Pak následovalo pod vedením trenérů rozcvičení rodin v kruhu, rodič a dítě vedle nebo proti sobě, na závěr atletická abeceda.

V průběhu druhého tréninku byly proveden nácvik disciplín na květnové závodní odpoledně a to: slalomový běh, skok z místa, hod pěnovým oštěpem nebo míčkem, štafetový běh. Mezi sebou děti x rodiče i soupeřili „Rychlé starty“, kdo dříve doběhne k metě a zmocní se míčku nebo „Opičí dráha“ tzn. skok přes žíněnku, přeskoky panáčka v kruzích a na konci kartičky s pokyny co má rodič nebo dítě udělat za sportovní úkon. V mezičase bylo možno si vyzkoušet – „Hod na cíl“ tzn. kruhy rozložené na zemi, vzdálenost cca 3 metry a úkolem bylo trefit se velkým pěnovým míčem.

V tomto tréninkovém sportování bylo vidět, že si děti a rodiče společně strávený dopolední čas opět naplno užívají.
2.trénink společného rodinného sportování hodnotím jako opět velmi vydaření, vše proběhlo s velkým úspěch a nadšením zúčastněných a oproti 1.tréninku se zúčastnilo více rodin.

Společně se už všichni těšíme na 3.trénink, který se bude konat dne 27.4.2024 v sobotu v prostorách atletického stadionu v Opavě a plánujeme se setkat už ve venkovních prostorách.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory