zpět na aktuality

Nejen skoky na prvním rodinném tréninku v Hořicích

Ve středu 27. března se uskutečnil první rodinný trénink v Hořicích. Ačkoliv několik dětí na poslední chvíli onemocnělo, zbylí atleti si se svými rodiči užili vydařené odpoledne.

První hra byla na bodygarda, kterou hrajeme běžně, ale s rodiči měla větší úspěch – rodiče bránili své děti jak o život. Druhá hra byla utěrkovaná – opět se mi líbila, možnost dítěte – soutěžit proti svému rodiči. Vždy musí někdo spočítat trestné body, utěrek(u nás dresů), které spadnou na zem.
Rozvička byla nejprve ve dvojicích, poté jsem děti požádala aby předvedly liftink, skipink..prošli jsme celou atletickou abecedu a děti instruovaly své rodiče a kontrolovaly provedení.
Rodiče si zkusili i pár cviků – jako plie, žába, kobra, statické polohy.

Poté jsme šly na hlavní náplň a tou byl skok snožmo 🙂 Měla jsem tři stanoviště, kde se skákalo a měřilo. Vysvětlili jsme si princip, správnost provedení a kdy děti skáčou více (když nejsou měřeny atd.)

Trénink jsme ukončili běhačkami 🙂 takzvaně kvartetem ideální pro zahřátí, čtyři družstva a vždy vybíhá jen jeden, vezme kytičku a sbírají podle toho, jakou má barvu. Může se krást, aby ostatní družstvo nebylo rychlejší. Nakonec bylo asi 5 kol.(všechny nás to bavilo).

V celém průběhu jsem dětem náhodně říkala jejich oblíbené změny – bomba, nálet, povodeň, MP3 a naše jarní obnova – pomlázka, zajíček, vajíčko…

Rodiče večer na skupinu zasílali hezké zpětné vazby, myslím, že se akce vydařila 🙂

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory