zpět na aktuality

Povedené atletické dopoledne při tréninku rodin v TJ Chropyně :-)

V sobotu 16.3.2024 jsme se sešli s našimi malými atlety a jejich rodiči, případně prarodiči a sourozenci v prostorách tělocvičny TJ Chropyně.

Na začátek našeho společného tréninku jsme se rozehřáli oblíbenou hrou Krtci a zahradníci, kterou s přehledem vyhráli naši šikovní krtci – atleti, když zvládli otočit dvakrát tolik kloboučků, než jejich zahradníci – rodiče.

Po důkladném rozcvičení jsme se vrhli na trénink dovedností hodu. Ve dvojicích rodič-dítě jsme trénovali hod na přesnost: házeli jsem tenisákem do kuželu, strefovali se míčkem do kuželu na lavičce, házeli raketkou do švédské bedny, házeli si ve dvojicích po odhodu s úkolem (otočka, 3x tlesknout apod.) Následovala tzv. Atletická židličkovaná, kdy místo židliček využíváme kruhy a tak jsem potrénovali mrštnost a rychlost reakcí.

Na závěr jsme si zahráli zábavnou hru Najdi si svého rodiče, jejímž cílem bylo po odpískání se rychle otočit a najít mezi ostatními svého rodiče a chytit jej za předem určenou část těla.

Na závěr jsme dětem rozdali odměny od ČAS, které si plným právem zasloužily. Naše krásně strávené atletické dopoledne se náramně vyvedlo, rodiče, děti i jejich trenérky byli nad míru spokojení.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory