zpět na aktuality

Hurvínkovy poskoky :-) na rodinném tréninku v Líbeznicích

V neděli 3.3.2024 proběhl první společný trénink malých atletů a jejich rodičů v tělocvičně atletiky Líbeznice.
Letos se nám přihlásil rekordní počet atletů se svými rodiči a sešlo se nás v neděli neuvěřitelných 31 dětí, 26 dospěláků a 4 trenérky.
Z celkového počtu účastníků jsme měli trochu obavy, ale nakonec se opět ukázalo, že do projektu šla parta super sympošů a sporťáků a celý trénink ovládla skvělá nálada a pohodová atmosféra.
Nejprve jsme rodičům ukázali, co všechno s dětmi v rámci tréninků v tělocvičně děláme.
Trénink jsme začali zahřívací hrou na honěnou s kloboučky, i když v téměř „tropických“ podmínkách školní tělocvičny ani nebylo třeba se zahřívat 🙂. Následovalo rozcvičení a abeceda, při které děti v řadě vždycky ukázaly rodičům každý prvek abecedy zvlášť a rodiče to pak opakovali z protější strany tělocvičny. Třešničkou na abecedním dortu byly samozřejmě Hurvínkovy poskoky, které vždy pobaví jak děti, tak rodiče :-)))
Potom jsme všechny účastníky rozpočítali do 5 družstev, která mezi sebou závodila ve slalomu, obratnostních dotykačkách, slalomu s tyčkou a kuželem apod., dále jsme si všichni vyzkoušeli skok z místa odrazu, žabáky, hod pěnovým oštěpem a hod pěnovými míčky se stuhou, který se nakonec ukázal nejzábavnější disciplínou, protože stuha nevyzpytatelně měnila směr hodu 🙂.
Hodina a půl nám tak utekla, že jsme si u konce rychle zahráli na Mrazíka, mírně jsme se protáhli, udělali společnou fotku a byl šmitec.
Těšíme se na náš druhý trénink, který bude již venku na Duhovce.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory