zpět na aktuality

První trénink pro celou rodinu ve Veselí nad Lužnicí

Ve Veselí jsme začali náš letošní projekt Atletika hravě pro celou rodinu 7. února tréninkem v hale. Účast byla opravdu velká, ale naštěstí jsme na to byli připraveni a zvládli využít každý kousíček haly. Na začátku tréninku jsme děti nechali zahrát si hru, zatímco jsme rodičům řekli všechno o tom, jak bude projekt probíhat, a rozdali jim všechny materiály.

Po rychlém rozehřátí přišla na řadu společná rozcvička, při které jsme tentokrát využili špejle, které měli rodiče s dětmi za úkol při protahování udržet mezi sebou a neupustit na zem. A hned po rozcvičce jsme se vrhli na společnou hru na „kouzelný ostrov“, která prověřila rychlost, obratnost a také schopnost spolupráce našich atletů a jejich rodin.

Na samotný trénink jsme se rozdělili do tří skupin, které všechny absolvovaly tři stanoviště – překážky, hod a atletické hry. U překážek rodiny natrénovaly všechny možné i nemožné způsoby překonání překážek, u stanoviště hodů si s míčky, kometkami a raketkami vyzkoušely nejen hod do dálky, ale také hod do výšky nebo na cíl, a stanoviště her prověřilo jejich obratnost a fyzičku.

Nakonec všichni dostali za odměnu náramky a do rodinných zápisníčků razítka a samolepky za absolvování prvního tréninku. Jsem ráda, že všechny děti, rodiče, ale i my trenéři jsme odcházeli domů s úsměvem a spokojení, že se nám první trénink vydařil.
V den tréninku pro rodinu měli podle rozvrhu trénink i naši nejmenší atleti (3-4 roky), na který jsme taky na zkoušku pozvali rodiče. Vyzkoušeli jsme s nimi pár našich oblíbených atletických her, a nestačili jsme se divit, jak bravurně to všechno (včetně rozcvičky se špejlemi!) naše „atletická školka“ zvládla.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory