zpět na aktuality

Druhý trénink Falconu Rokycany byl opět náročný

Druhý, menší, trénink s rodinami Falcoňáků proběhl 28. 2. 2024 v tělocvičně v Kyšicích, kde trénuje méně početná skupinka dětí. Neočekávali jsme tedy úplně hojnou účast, přesto se sešlo 29 nadšenců připravených podstoupit fyzické týrání.

Po proslovu trenérky, co všechno nás čeká, jsme se rozběhali při lepení molekul. Následovala rozcvička ve dvojicích, kdy jsme připravili těla na nadcházející zátěž. Ukázali jsme rodičům, jak chutná atletická abeceda a polohové starty.

Po vydýchání a napití se už v tělocvičně začalo rýsovat 13 stanovišť na kruhový trénink. Pospolu jsme si obešli jednotlivá místa, abychom si vyzkoušeli, co nás čeká. Po dvojicích či trojicích jsme se rozdělili na svá místa a po 20-ti vteřinových intervalech jsme se přesouvali ke stanovištím dalším. Nohy dostaly zabrat při skocích na lavičce či výstupech na švédskou bednu, sezení na „WC“ u zdi nebo dřepech s medicimbalem, trup při planku, šplhání po zdi, leh-sedech s předáním medicimbalu a přednožování na žebřinách, ruce jsme rozhýbali při klicích a házení si na bosu opět medicimbalem či míčem. Absolvovali jsme poctivá 2 kola, všichni statečně vydrželi.

Bohužel už jsme nestihli závěrečnou hru a společné foto, protože čas opět příliš rychle utekl a museli jsme přenechat tělocvičnu dalším sportovcům. Ohlasy byly velmi pozitivní, většina rodin přislíbila účast na dalším tréninku v Rokycanech a na červnových závodech.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory