zpět na aktuality

TJ Nýrsko a jejich první společný trénink rodin

Na konci listopadu (27.11.2023)proběhl první společný trénink rodičů a dětí v oddíle TJ Nýrsko.

Na začátek jsme si dali společnou rozcvičku a už při zahřívacích cvicích jsme se moc nasmáli. Děti opravovaly své rodiče a ukazovaly jim, jak mají cviky správně dělat. Pokračovali jsme Atletickou abecedou a startovními pozicemi, které na našich trénincích nesmí chybět. Děti se do toho pořádně opřely a snažily se být lepší a rychlejší než jejich doprovod.

Při přípravě kombinované překážkové dráhy si rodiče dali závody proti dětem v prolézání skrz obruč v řetězu tak, aby nedošlo k jeho přetržení, a bylo poznat, že děti jsou spolu již sehrané a jde jim to. Rodičům se hra velmi líbila a došlo k celkovému uvolnění jejich napětí.

Poté jsme si rozdělili všechny do dvou skupin kdy v jednotlivých skupinách byli jak děti, tak rodiče. Dali jsme si překážkovou dráhu na téma biatlon, kdy jsem „lyžovali“ pomocí koberců, zdolávali překážky, stříleli (házeli na cíl) a v případě netrefení běhali i trestná kolečka. Toto jsme si vyzkoušeli i v týmu rodiče proti dětem. Všichni do závodů šli naplno, vzájemně ve povzbuzovali.
Pokračovali jsme skákáním s pomocí obručí, kdy šlo nejen o techniku skákání, ale také orientaci a soustředění. Toto šlo lépe rodičům, dětem kombinované techniky zatím dělají trochu problémy, ale každým tréninkem se zlepšují. Hlavně je to baví a mají rádi výzvy.
Náš trénink pokračoval závody v párech, kdy jsme měnili podmínky toho, jak jednotlivé akce budou vypadat. Použili jsme šátky na svázání nohou a vždy běželi dva páry proti sobě. Uprostřed tělocvičny měli vždy nějaký úkol na splnění.

Na konci hodiny jsme ještě zvládli protažení pomocí jógové sestavy.
Celý trénink byl naplněn smíchem a radostí z pohybu, a to byl náš cíl.

Rodiče, jak sami přiznali, si to moc užili, a těší se na další společný trénink, který máme naplánovaný na leden a to ven. Tak snad nám bude přát počasí.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory