zpět na aktuality

Pohodový duch na rodinných závodech v TJ Jiskra Otrokovice

Závody rodičů s dětmi se konaly za slunečného a velmi horkého dne 22. 6. 2023 opět na atletickém stadionu TJ Jiskry Otrokovice. Vzhledem k počasí se tentokrát počet zúčastněných dvojic snížil, a proto byl doplněn dětmi z mladší přípravky a celkový počet dvojic se ustálil na čísle 18. Děti z mladší přípravky si musely určit, kdo v tomto závodě bude rodič a kdo dítě.

Závody jsme zahájili uvítáním a počátečním focením. Rychlé rozklusání a rozcvičení proběhlo za spolupráce nejmladších trenérek. Atletickou abecedu jsme urychlili a zařadili jsme rychlostní rovinky, tak aby se tělo rozpohybovalo na úvodní disciplínu, kterou byla slalomová štafeta. Jako první do slalomu vybíhaly děti, které po oběhnutí daného kuželu musely zpátky běžet rovný sprint, tak aby co nejrychleji předaly štafetový kolík svému rodiči. Ten tuto dráhu absolvoval stejně v co nejrychlejším čase.

Po pitném režimu jsme celou skupinu rozdělili na dvě, abychom závody urychlili a netrápili se v dusnu. Jedna skupina šla házet raketkami, kdy si děti mohly zvolit, kterou raketkou budou házet (malou nebo velkou). Měly na výběr, zda odhod provedou z místa či s rozběhem. Rodiče tuto disciplínu měli ztíženou a museli házet z kleku. I přesto jsme zaznamenali opravdu skvělé výkony.

Druhá skupinka mezi tím, v příjemném stínu, absolvovala trojskok formou klokaních skoků. Každý vždy předvedl dva pokusy a ten delší se zaznamenal. Potom se obě skupiny prohodily.

Závody byly ukončeny vyklusáním, předáním věcných cen a pochvalou za krásné a snaživé výkony. Rodičům tímto děkujeme, že i přes svoji pracovní a soukromou vytíženost si našli čas a zapojili se do společných tréninků a závodu.

Za atletický oddíl TJ Jiskry Otrokovice děkujeme i všem trenérům a pomocníkům. Tento den jsme si užili a věříme, že i další společné akce budou v tak pohodovém duchu a plné úsměvů.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory