zpět na aktuality

Úžasné výkony na druhém tréninku rodin v oddíle Olymp Praha

Dne 22.6. se u nás na Olympu konal druhý trénink Atletiky pro rodinu. I přes školy v přírodě, školní výlety a hlavně velmi velké horko, se nás sešlo poměrně hodně. Prvním úkolem byl přesun do stínu, kde jsme již mohli náš trénink zahájit. 

Rodiče a děti poctivě odklusali jedno kolečko a poté jsme si zahráli hry na babu a taky na mrazíka. Následovala rozcvička, kdy děti předcvičovaly svým rodičům. Rodiče i děti si vedli skvěle a to i v případě, že naše mladé atletky začaly předcvičovat například provazy 🙂

Po důkladném protažení nastal čas na týmové lidské slalomy a podlézání. Nejprve děti proti rodičům, a následně vyrovnané týmy, aby podlézání bylo trochu fér 😉

První závodní disciplínou byl hod, který jsme neměli možnost vyzkoušet v zimě. Nejprve měli všichni zkušební pokusy, aby si mohli natrénovat nejlepší techniku a následovaly pokusy “závodní”. Hod byl velmi úspěšnou disciplínou a všem se moc dařilo. 

Po krátké pauze byl čas na štafety. I zde proběhly zkušební pokusy, aby se všichni mohli rozběhat a natrénovat předávky. Na start jsme vždy postavily dvě štafety, které bojovaly proti sobě. Vítězové v každé štafetě se v dalším kole utkaly mezi sebou a takhle pořád do kola, než jsme měli jednoho, respektive dva, celkové vítěze štafet.

Po trošku náročnějším běhání bylo potřeba trochu zvolnit tempo a tak jsme se přesunuli na skok. Už zkušební pokusy vypadaly velmi slibně a při pokusech měřených padaly úžasné výkony rodičů i dětí. 

Náš trénink jsme se rozhodli zakončit speciálně, a to velkou výzvou v podobě shybů. Oznámení naší výzvy vyvolalo rozdílné emoce :-), ale jak to bývá vždy a všude – stačí, aby se neohroženě do výzvy pustil někdo první a pak se již připojují všichni ostatní :-). Naše výzva nebyla lehká, ale všichni naši účastníci se s ní poprali skvěle. 

Na závěr nemohla chybět fotka a tím byl náš letní trénink krásně zakončen. Všem děkujeme za účast a za skvělou atmosféru, kterou náš trénink měl 🙂

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory