zpět na aktuality

Vysoké teploty v Rokycanech sportující rodiny neodradily :-)

Ve čtvrtek 22. června 2023 jsme se opět sešli všichni, atleťátka z AC Falcon Rokycany, jejich maminky atleťačky a taťkové atleťáci. I přesto, že teploty na teploměru ochotně šplhaly nad hodnotu 30, zúčastnilo se celkem 18 rodinných týmů. Po krátkém organizačním proslovu, seznámení s projektem APCR a v neposlední řadě i představení koordinátorky projektu, paní Petry Sýkorové z ČAS, jsme se rozklusali na atletickém ovále a ve stínu se ve dvojicích poctivě rozcvičili.

První disciplínou byla štafeta 2 x 25 m. Rodiny startovaly po dvou týmech, vzájemně se motivovaly a podávaly úctyhodné výkony. Pak se celá skupina rozdělila napůl a všichni se odebraly na stanoviště hodu a skoku. Z důvodů horkého počasí byla tato stanoviště umístěna mimo stadion do stínu stromů a blízkosti pumpy, kde měli všichni možnost se ochladit. Malí i velcí sportovci se opět ukázali v tom nejlepším světle a soupeřili ze všech sil. Poslední disciplína, která na naše závodníky čekala, byl slalomový běh. Jediné stinné místo na ovále nám umožnilo se naposledy zmáčknout a vydat ze sebe i ty poslední síly, co zbyly.

Čas do vyhlášení výsledků rodiny vyplnily vyklusáním na ovále a většina z týmů si volný čas ještě vyplnila podbíháním a skákáním přes dlouhé švihadlo. Následovalo vyhlášení prvních 3 týmů za každou disciplínu, vyhlášení a odměnění všech rodin celkově a předání hezkých cen od ČAS.

Akce byla úspěšná nejen krásnými výkony, ale i tím, že si všichni užili příjemné odpoledne v pohybu, nikdo se nezranil a bouřky avizované meteorology se nakonec nedostavily….

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory