zpět na aktuality

Pohodový a slunečný trénink v Otrokovicích

V pořadí druhý trénink rodičů s dětmi se konal ve čtvrtek 8. 6. 2023, tentokrát na atletickém stadionu TJ Jiskry Otrokovice. Nepříznivá předpověď počasí se naštěstí nevyplnila a po celý trénink nám svítilo a hřálo sluníčko. Počet zúčastněných dvojic se o moc nelišil od posledního tréninku a tentokrát jsme se sešli v počtu 20 dvojic (rodič + dítě).

Počáteční rozklusání jsme pro změnu udělali formou slalomu, kdy atleti probíhali mezi ostatními a řadili se na začátek celého hada. Tímto způsobem rodiče s dětmi uběhli celý 400 m okruh.

Díky skvělému počasí jsme mohli využít celý prostor stadionu a tak jsme rozcvičku, atletickou abecedu i oblíbené polohové starty zvládli na travnaté ploše. I tento trénink nám pomáhali nejmladší trenérky našeho oddílu a tak vše proběhlo hladce a hlavně rychle. Nezapomněli jsme ani na pitný režim, který byl díky pohybu a hlavně teplu nutný a častý.

Tento trénink jsme zaměřili na hod tenisovým míčkem. Děti i rodiče byli seřazeni do řad za sebou. Jako první odhazovali děti a pak rodiče. Abychom i při hodech protáhli tělo, první hody byly z čelního postavení. Nejdříve odhody obouruč autově a poté odhody obouruč vzad přes hlavu. Následovaly odhody ze základního postavení a to jak na pravou, tak i na levou ruku. Vždy po odhodech se poklusem sbírali míčky, tak aby si všichni i trošku zaběhali. Jako poslední „disciplínu“ byly hody na terč, což v tomto případě ze sebe udělala jedna z trenérek. Tato velmi obtížná disciplína ukázala, že trenérka byla kromě 3 přesných zásahů v naprostém bezpečí.

Aby se nám neopakovalo zranění při hře, jsme proto zvolili hru na ŽLUTOU A MODROU. Děti jako žlutý tým seděli v řadě cca 2 metry od rodičů – modrý tým. Za oběma skupinami byly položeny ve vzdálenosti cca 10 metrů kloboučky, které sloužily jako domečky. Trenérka vykládala upravenou pohádku o Červené Karkulce a vždy, když použila slovo ŽLUTÁ museli rodiče chytit své „žluté“ dítě než doběhlo do svého domečku. A když řekla slovo MODRÁ, tak děti chytaly na oplátku svého „modrého“ rodiče. Tato hra byla nejen o rychlosti, ale hlavně o soustředění a pozornosti.

Při závěrečném rozloučení jsme poděkovali za účast a pozvali jsme všechny na závody Rodičů s dětmi, které se uskuteční dne 22. 6. 2023 opět na atletickém stadionu. Věříme, že se opět sejdeme v hojném počtu a již se těšíme.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory