zpět na aktuality

Hojná účast na druhém tréninku rodin v Rokycanech :-)

APCR – trénink II – 30. 5. 2023

V úterý 30. května 2023 jsme uskutečnili druhý trénink v rámci projektu Atletika pro celou rodinu, tentokrát venku na stadionu Jižní předměstí v Rokycanech. Počasí nám přálo, a tak se nás na hřišti sešlo celkem 70. Zúčastnily se i rodiny, které bohužel zimní trénink v tělocvičně nemohly absolvovat kvůli velké nemocnosti.

Svoji hodinu pohybu jsme zahájili společným focením, abychom měli zachyceno, jak jsme vypadali před tréninkem. Po instrukcích a informacích, jak bude společná šedesátiminutovka vypadat, následoval rozklus na oválu a rozcvička ve dvojicích. Rozcvičené rodiny, a zejména pak rodiče, poté okusili, jak chutná atletická abeceda. Po krátkém vydýchání jsme se rozdělili do 5 družstev po 14 lidech. Začali jsme zlehka slalomem, pokračovali skákáním po jedné noze ke kuželu a po druhé zpět, na potýrání rodičů jsme naordinovali žabáky, a aby nezahálely ruce, i račí chůzi. Jako tečka na závěr byla „paralympiáda“ – v družstvech se vytvořily dvojice, přičemž jeden měl zavázané oči a druhý ho vedl. První běh s vedením za ruku, druhý, náročnější, bez kontaktu a jen na hlasové povely. Tato disciplína měla největší ohlas.

Hodina cvičení nám rychle uplynula, a tak jsme vyhlásili závěrečné foto, aby byl vidět rozdíl, nalákali jsme rodiče na závody rodin, zatleskali si a šli zaslouženě odpočívat do svých domovů…..

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory