zpět na aktuality

TJ Jiskra Otrokovice pilně trénuje na rodinné závody

Dne 30. 3. 2023 se v Městské hale v Otrokovicích konal 1. trénink rodičů s dětmi v tomto roce. Sešlo se opravdu velké množství odvážných rodičů, což nám vytvořilo 22 dvojic.

Trénink začal rozklusáním s použitím tenisových míčků, kdy si každý měl při běhu s ním pohazovat do vzduchu. V případě, že míček někomu spadl na zem, tak musel atlet udělat 3 dřepy. To už některým rodičům jako trénink stačilo. Dbali jsme na důkladnou rozcvičku, abychom předešli zranění, hlavně rodičů

Následovala atletická abeceda, která byla pro některé rodiče opravdu první zkušeností s podrobnějším tréninkem. Zvládli to nakonec všichni, tak jsme mohli pokračovat vesele dále. Po krátkém osvěžení (napití) jsme přešli na polohové starty. A to byl teprve velký oříšek, zvláště pro „starší kategorii“, neboť odstartovat z některých pozic, jim dělalo opravdu velké problémy. Tato snaha vykouzlila úsměv na rtech, jak dětí, tak samotných rodičů.

Trenérky jako hlavní část tréninku postavily překážkovou dráhu, u které jsme mohli procvičit a protáhnout velkou část těla. Začalo se slalomem mezi kloboučky, dále přeskok překážek, podlezením další překážky, následoval kotoul, který jsme jistili hlavně u dětí. Na lavičce jsme vyzkoušeli přítahy a jako poslední oběh kloboučku a následný sprint zpátky do cíle. Dráhy byly postaveny, tak aby mohli běžet současně rodiče s jejich dětmi. Velké povzbuzování se při této aktivitě neslo halou.

Jako uvolnění po náročném, ale hlavně hravém tréninku jsme připravili pro atlety závěrečnou hru a to naši oblíbenou Belgii. Vytvořili jsme dva kruhy a hrálo se. Bohužel  jsme se nevyhnuli zranění. Jeden tatínek při snaze být první, si při podlézání dalšího účastníka vykloubil rameno. Naštěstí vše dobře dopadlo a na úrazovce mu ho pan doktor vrátil úspěšně zpět. Tatínek se již těší na další trénink, který se tentokrát uskuteční na atletickém stadionu TJ Jiskra Otrokovice, a to ve čtvrtek 8. 6. 2023.

Bude to závěrečný trénink před závody, které pro rodiče s dětmi uspořádáme dne 22. 6. 2023.

Již se na všechny moc těšíme.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory