zpět na aktuality

Oddílový rekord ve skoku z místa na závodech rodin v Líbeznicích :-)

V neděli 4.6.2023 od 17:00 hod proběhly na sportovišti v Líbeznicích rodinné závody v rámci projektu Atletika pro celou rodinu.
Vzhledem k stále řádícím angínám a jiným bolístkám se nám sešlo jen 13 rodinných dvojic, ale užili jsme si to v tom počtu asi mnohem klidněji, nemuseli jsme ani dělit skupiny a všechny disciplíny jsme si prošli všichni společně.
Počasí se asi rozhodlo, že si na nás vyzkouší všechny extrémy – při minulém dubnovém tréninku jsme měli extrémně nejchladnější a větrný den, nyní jsme si pro závody vylosovali zase jeden z nejteplejších dnů, ale rodiče i děti byli stateční a rozdávali si to při všech disciplínách jako o život 🙂
Závodní trénink jsme opět zahájili krátkým rozklusáním, rozcvičkou a kontrolou docházky.
Závodilo se v předem určených disciplínách a to ve skoku z místa, kde padl oddílový rekord a to 235cm u tatínka a 180cm u dítěte! Dále v hodu pěnovým oštěpem, kde jeden tatínek hodil 19,10m a nejlepší dítě hodilo 12,20m a nakonec ve slalomu na 40m, kde nejlepší dospělácký čas byl 6,06s a nejlepší dětský slalom byl za 7,52s. Jako závěrečný souboj jsme vložili štafetu 13x50m rodičů proti dětem, kde děti běžely v jedné dráze a rodiče ve druhé – děti zapojily do běhu všechny zbývající síly, takže byly rodiči poraženy opravdu jen „o prsa“!
Po krátké pauze jsme přešli k vyhlášení vítězů – vyhlašovali jsme celkem 5. nejlepších dvojic s tím, že na první příčce se umístili společně 2 rodinné dvojice. Těchto 5, tedy v našem případě 6 vítězných dvojic bylo odměněno navíc sladkou čokoládou, ale úplně všichni účastníci závodů obdrželi diplom, medaili a létající talíř (frisbee) od Atletického svazu.
Závody probíhaly jako vždy ve velmi přátelské atmosféře a společné nedělní odpoledne jsme si skutečně báječně užili!
Děkujeme za pokračování v tomto sympatickém projektu!

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory