zpět na aktuality

Valtická hala plná sportovců na prvním rodinném tréninku :-)

Dne 18. dubna v odpoledních hodinách se sešli malí i větší atleti s rodiči ve sportovní hale ve Valticích, na společnou hodinu atletiky. Přišli skoro všichni, a tak společný pokřik na začátku rezonoval sportovní halou.

Zahřáli jsme se během kolem celé tělocvičny, kde rodiče postupně vytvořili obručové překážky, které děti zdolávaly různými způsoby. Kruhy jsme využili rovnou i v rámci rozcvičky, a i na společnou hru na žabáky sedících na leknínech. Nesměla chybět atletická abeceda a starty, kde děti šly příkladem rodičům. Velký úspěch měla dráha tvořená 4 prvky, kde se na povel měnili místa. Bylo úžasné pozorovat souhru rodičů s malými atlety. Koordinaci pohybu, plnění úkolu a toleranci k druhým jsme vyzkoušeli ve hře na sbírání kloboučků. Úkol byl jednoduchý, přenést postupně kloboučky na protější stranu, ale pokud se musíte stále držet za ruce a tolerovat přítomnost sportujících dalších 20 párů, jde už o úkol podporující trpělivost a toleranci k druhým.

Na závěr jsme se zrelaxovali ve hře opět s obručemi a zasmáli se při psaní dopisu tetičce na záda sportovců.

Vždycky nám společná hodina rodičů s dětmi potvrdí, že to má cenu, že i rodiče si chtějí hrát a že děti jsou šťastné ze společného prožitku. Tak brzy na viděnou naši malí i větší sportovci.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory