zpět na aktuality

Orel Vyškov se vydal s rodinami na rybník Kačenec ;-)

Dne 15.5.2023 proběhl druhý trénink s rodiči. Tentokrát jsme se rozhodli pro netradiční pojetí, opustili jsme po krátké rozvcičce náš orelský areál a vydali se na rybník Kačenec.

U nás na Orlovně jsme si dali běžeckou abecedu na našem okruhu a rozdělili se na dvě poloviny. Jedna zůstávala ještě chvíli v areálu, kde si zahrála přehazku s plachtou. Druhá se vydala na Kačák. Indiánskou chůzí a jsme se dostali k prvnímu stanovišti – běh na krátkou vzdálenost “od stromu ke stromu”, poté opět indiánksou chůzí k dalšímu bodu naší sportovní trasy, tzv. LAVIČKOVANÁ, jelikož každé stanoviště bylo od lavičky k lavičce. Lavička číslo 1 – běh do obručí, slalom a rychlá rovinka. Chůzí jsme se dostali k lavičce č. 2 – zvířátka, kde si děti losovali zvířátko a daným stylem se spolu s rodiči posouvali k další lavičče. Děti i rodiče si vyzkoušeli raka, zajíce, slona, husu, žába i pštrosa. Opět pomalou chůzí a doplněním tekutin jsme se dosatli k poslední lavičce č. 3 – děti podlézaly nohy rodičům a rodiče obíhali děti slalomem.

Díky plnění úkolů po cestě nám cesta na Kačák rychle utekla. Než dorazila druhá skupinka, tak jsme si zaposilovali. Děti nejdříve trošku brblaly, že je talčí kamínky do ručiček, ale chtěli rodičům ukázat, jací jsou šikovní všestranní atleti. Na Kačáku bylo připravené stanoviště s piškvorkami, takže museli rodiče i děti nejen rychle běhat, ale i přemýšlet, kam umístí svůj “kámen” (tedy spíše hadru).

Čas bohužel letěl jako vítr a my se museli vydat zpět směr Orlovna. Cesta zpět byla velmi rychlá, protože si děti z rodičů udělaly koníčky a popoháněly si je směrem na naši základnu, kde proběhlo rozloučení a drobná odměna.

Celý den bylo zataženo a poprchalo, naštěstí v době našeho společného tréninku vylezlo sluníčko. Děti i rodiče si užili společné chvíle. Už se všichni těšíme až si opět změří síly s rodiči na závodním tréninku 5.6.2023 – huráááá.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory