zpět na aktuality

Skvělá atmosféra na druhém tréninku AK Klatovy

Druhý trénink jsme zaměřili při plánování hlavně na důkladné procvičení jednotlivých soutěžních disciplín. Trénovali jsme tedy na soutěžní odpoledne, které nás čeká přibližně za dva měsíce. V přípravě jsme chtěli ryze atletický trénink doplnit vtipnými hrami, abychom se všichni pobavili – bohužel jsme ale hry museli na místě vynechat, protože na ně nezbyl čas.

Po rozběhání, rozcvičce a důkladném protažení jsme se rozdělili na dvě velké skupiny. První skupina šla trénovat běh – začali jsme slalomem ve dvou družstvech, která závodila. Potom jsme se věnovali štafetě. Druhá skupina se mezitím učila techniku hodu raketou a skákala do dálky na podložce. V mezičase se sportovci mohli zahřát na žebřících, na kterých jsme připravili řadu cvičení.

Co se povedlo? Hodnotím pozitivně celkovou atmosféru a nadšení rodičů – zábava byl i trénink bez doplňkových her, které jsme nestihli. Všichni zúčastnění sportovci měli možnost zažít diametrálně odlišný trénink od toho prvního – byl venku, více výkonově orientovaný, opravdu atletický. Výhodou venkovního tréninku pro nás trenérky je beze sporu větší prostor a menší hluk než v tělocvičně – jednotlivá cvičení se tak snadněji vysvětlovala při současné hojné účasti rodin.

Co byl pro nás oříšek? Tím jsou pro nás počty členů rodin – každá rodina má jiný počet dětí i rodičů, takže se obtížněji rozdělují družstva v soutěžích, někdo musí například běhat dvakrát (to jsou největší borci). Ale i s tím jsme si nakonec poradili. Možná trochu komplikací je také velká nemocnost malých dětiček – takže řada přihlášených rodin nebyla na prvním nebo druhém tréninku a během soutěžního odpoledne uvidí disciplíny a jejich pravidla poprvé.

Společně se těšíme na závěr celého projektu, kromě soutěží plánujeme i následné opékání buřtů. Už teď pozorujeme, že celý projekt pomáhá zlepšovat komunikaci mezi dětmi, rodiči a trenéry. Rodičům patří obrovské ocenění, že jdou do takových akcí, jako je tahle naše – věřím, že je obohatí obrovský potenciál společných zážitků se svými dětmi, navíc ještě s možností se u toho hýbat.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory