zpět na aktuality

Druhý předzávodní trénink rodin v oddíle AC Praha 1890

Ve středu 19.4. proběhl na oválu oddílu AC Praha 1890 již druhý společný trénink dětí z minipřípravky a jejich rodičů v rámci akce Atletika pro rodinu. Počasí nám tentokrát přálo, a i díky němu a úspěchu prvního společného tréninku, si přišlo zatrénovat bezmála 18 rodičovsko-dětských dvojic.

V prvním společném tréninku jsme se zaměřili na trénování sprintů a štafet. Tentokrát jsme procvičovali jiné disciplíny, které se objeví na společných závodech rodičů a dětí v červnu. Po společné rozběhávací hře, rozcvičce a atletické abecedě, se tím pádem účastníci tréninku rozdělili na dvě skupiny, které se později vyměnili a šli trénovat hod oštěpem a skok daleký.

Při trénování skoku do dálky si rodiče s dětmi vyzkoušeli skok z místa, aby byli připraveni na závody, ale i klasický atletický skok daleký do písku s rozběhem. Při hodu molitanovým oštěpem po krátké průpravě trénovali rodiče hod z kleku, další disciplínu nadcházejících závodů. Takto dohazovali podobně daleko, jako stojící děti, což bylo pro děti velkou motivací.

Rodiče i děti byly moc šikovní, a tak nám zbyl čas na závěrečnou společnou hru, kterou jsme si mohli užít s pocitem, že všichni účastníci tréninku jsou perfektně připraveni na nadcházející společné závody. Na ty se velmi těšíme a doufáme, že nám opět bude přát nejen počasí, ale i nadšení a dobrá nálada zúčastněných dětí a rodičů.

Generální partner Českého atletického svazu

Hlavní partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory