zpět na aktuality

Čestné kolečko (nejen) rodičů na druhém tréninku rodin v oddíle A.C. Sparta Praha

Ve čtvrtek večer jsme se všichni sešli na druhém tréninku rodičů s dětmi. Opět jsme byli venku, i když po 18:00 hod. už nás zahalila tma, nevadí, aspoň se dospěláci nestyděli.
Na dnešním tréninku už byli rodiče zkušení, takže přivítání „Běhej, skákej, házej… “ všichni dali s přehledem. Na rozběhání chtěli rodiče čestné kolečko, tak dostali pokyn, že si celou cestu musí s dětmi povídat, aby měli správné tempo.
Po rozběhání následovala rozcvička s abecedou, a pak už jsme se vrhli na trénink disciplín. Začali jsem tradičně štafetou, pokračovali skokem z místa, kdy na prvním tréninku jsme tuto disciplínu kvůli dešti a kluzkému povrchu museli vynechat. Zábava byla si vyzkoušet hod pěnovým oštěpem, dospěláci pěkně z kleku, kdy nám trochu foukal protivítr, takže některé výkony rodičů byly překvapující.
Dnešní trénink jsme obohatili o doplňkové disciplíny, kdy jsem zařadili hod raketkou na cíl, na skokanskou duchnu, skok přes švihadlo na 30 vteřin a na závěr jsme zkusili vytrvalost, 300m děti a 300m rodiče. Tentokrát se nikdo nezranil, takže jsme se šli pořádně protáhnout, rozloučit a před odchodem dostali všichni motivaci, ukázku jak se dá  vzorně vyplněný deníček, aby všichni ostatní věděli jak snadné to je.
Všichni se už moc těšíme na závěrečné závody, předpokládaný termín je  Den Dětí 1.6.2023, kdy doufáme, že nebude ani pršet a už ani tma, abychom si to pořádně užili.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory