zpět na aktuality

Plná sportovní hala ve Vnorovech na 1. tréninku s rodiči

Atletický klub Vnorovy se letos poprvé zapojil do projektu Atletika pro celou rodinu, který jsme zahájili prvním tréninkem v pondělí 20. února v místní sportovní hale. Do projektu se přihlásilo 18 rodin, z čehož máme opravdu radost.

Po krátkém úvodu, kdy jsme si řekli základní informace a děti si zahráli hru na kraby, jsme se hned pustili do rozběhání, rozcvičky včetně hry „hlava, ramena, kolena, palce“, nebo soutěže v provlékání gymnastického kruhu. Následovaly starty z různých pozic, běžecké pexeso a poté nácvik skoků z místa a hodů pěnovým oštěpem a raketkami vortex.

Děti, ale především i rodiče si nejvíce zasoutěžili v rychlosti startů z různých pozic, kdy měli doběhnout a dotknout se míče, popřípadě čáry, a také ve skocích z místa, kde někteří předváděli opravdu dlouhé skoky.

Na závěr proběhl strečink a relaxační cvičení s fyzioterapeutkou Veronikou Kučeříkovou, dříve Paličkovou – výbornou bývalou atletkou a juniorskou reprezentantkou. Úplně na konci jsme se všichni vyfotili a taky jsme předali brožurky a ostatní dárky od Atletického svazu. Podle usměvavých tváří všech dětí i rodičů usuzujeme, že se 1. trénink povedl. Všichni se už těší na 2. trénink, který již bude venku na
atletickém stadionu.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory