zpět na aktuality

Nejen „venčení pejsků“ na prvním společném tréninku v Atletice Líbeznice

V neděli 26.2.2023 jsme absolvovali naše první setkání s dětmi a rodiči v rámci letošního ročníku projektu APCR a zároveň s tím proběhl i náš 1. společný trénink.
Nepodcenili jsme skutečně „zimní“ počasí a pro tentokrát jsme si rezervovali tělocvičnu. Rodiče tuto možnost kvitovali a byli dokonce nedočkaví, že se konečně dozví, co vlastně s dětmi trénujeme a provádíme v tělocvičně – běžně totiž mohou přihlédnout tréninku venku na sportovišti, ale dovnitř do tělocvičny je nikdy nepouštíme :-).
Trénink jsme zahájili výklusem po obvodu tělocvičny, kdy na písknutí musely děti udělat klik a rodiče dělali dřep, po důkladném zahřátí jsme přešli k rozcvičce a po té k atletické abecedě. S radostí v očích jsme konstatovali, že se nám letos přihlásili vesměs sportovně založení rodiče, kteří jdou dětem příkladem. Rozdělili jsme skupinu na 4 smíšená družstva, která se utkala ve slalomu, žabácích, také v dětmi oblíbeném slalomu s terčíkem nasazeným na tyčce (říkáme tomu venčení pejsků) a u konce běhů jsme si zkusili i štafety čelně naproti sobě – děti x rodiče. Pak jsme rozpůlili skupinu na 2 části – jedna trénovala skok z místa snožmo na žíněnku a druhá hod pěnovým oštěpem – v bezvětří tělocvičny oštěpy létaly opravdu krásně!
Pro odlehčení jsme si zahráli Mrazíka a to byla teprve groteska, když i ti největší tatínkové podlézali ty nejmenší děti, aby je rozmrazili :-))) Po Mrazíkovi jsme se pořádně protáhli, zapózovali jsme na společné foto a v úplném závěru jsme při odchodu dětem rozdali bločky, notýsky a drobnosti od svazu.
Máme příjemný pocit, že se nám první trénink vydařil… několik maminek nás druhý den ráno trochu proklínalo, když se jim ozvaly unavené nohy, ale to k tomu sportovnímu prožitku prostě patří 🙂

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory