zpět na aktuality

„S úsměvem jde všechno líp“ – Český běžecký klub Sezimovo Ústí

První zimní společný trénink rodičů a dětí jsme uspořádali v neděli 19.2.2023 v hale Házená v Sezimově Ústí. Zúčastnilo se celkem 14 rodin, zapojily se i dvě rodiny TJ Spartak SÚ/oddíl házená a jedna rodina triatlonistů.

Trénink jsme rozdělili na 6 částí – zahřátí a rozklusání pomocí hry „Auta“ a „Živého slalomového běhu“. Pak jsme se rozcvičili ve dvojicích a naučili rodiče běžeckou abecedu (někteří ji už znali). Následovaly rovinky, kdy rodiče běželi proti svým dětem a uprostřed si dlaněmi plácli. Poté se rodiče podívali na hbitost a rychlost svých dětí při polohových startech (6x 20 m) + výběh. Po krátké pauze jsme rodiny rozdělili na 4 stanoviště: 1) hod pěnovým oštěpem, 2) štafetové předávky s kroužkem + slalomový běh mezi kužely  3) skok daleký z místa  4) hod raketkou. V plánu byl ještě běh přes překážky, který jsme však přesunuli na jaro (nedostatek místa v hale). Náš společný trénink jsme zakončili rodinnou honičkou.

Na závěr jsme rozdali atletické brožury, zápisníky a odměny.

Během tréninku panovala skvělá atmosféra, všichni jsme se společně radovali, smáli a strávili příjemné a bezstarostné odpoledne. Kdo vymyslel tuhle akci, zasloužil by Nobelovu cenu Sportu.

Přikládám komentáře rodičů:

Ahoj Marcelo, bylo to super. Velmi mile mě překvapilo, kolik rodičů se zúčastnilo. Velmi pozitivně vnímám, že jsme všichni sportovali se svými dětmi v pohodové atmosféře a strávili tak fajn odpoledne.

Viktor

 

Ahoj Marcel, děkujeme za rodinný trénink….bylo to moc fajn.
Těšíme se na ten příští. S pozdravem  Martina

 

Ahoj,

za mě super akce. Hezky připravené zábavnou formou. My tři jsme si to užili 🙂

Ahoj J.

 

Ahoj Marcel,

moc děkuji za zaslání fotek a za včerejší akci. Bylo to fajn a přínosné. Pro mě, jako pro trenérku to bylo inspirující, zase jsem chytla nějaké nové nápady na rozcvičku, takže děkuji 🙂

Brožurka, je také velice pěkná a praktická, hned jsem ji pročetla.

Ať se Vám nadále daří!

Děkuji! Martina

 

Ahojky. Moc děkujeme za nedělní trénink. Myslím, že se vše povedlo a všichni byli nadšeni. Roman

 

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory