zpět na aktuality

Nejen “třínohý” běh na společném tréninku v AK AHA Vyškov

V rámci projektu Pohybová gramotnost – Atletika pro rodinu, jehož cílem je získání základních pohybových dovedností dětí i rodičů a zapojení rodičů do společného sportování, uspořádal atletický klub AHA Vyškov v pondělí 30.01.2023 první společný trénink pro rodiče a děti.

Bohužel, z důvodu velké nemocnosti dětí se sešlo pouze 9 rodinných týmů, ale to nám náladu nezkazilo a společné sportování jsme si náramně užili. Na pomoc jsme si přinesli netradiční sportovní rekvizitu – plyšáky. Ti se náramně osvědčili při společné rozcvičce, dále jako výborný štafetový kolík, byli i skvělou značkou při skoku z místa a startech z různých poloh. Samozřejmě se s nimi také házelo.

Spoustu legrace jsme si užili při hře „nafukování balónků“, napodobování zvířátek a rodičům se moc líbil i „třínohý“ běh (nohy spojené posilovací gumou). Společná hodina uběhla v báječné atmosféře jako voda, na závěr jsme rodinám rozdali atletické brožury a drobné dárky a všichni se společně už těšíme na další trénink, který by měl pro změnu proběhnout na venkovním hřišti.

Generální partner Českého atletického svazu

Hlavní partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory