zpět na aktuality

Nejen „třínohý“ běh na společném tréninku v AK AHA Vyškov

V rámci projektu Pohybová gramotnost – Atletika pro rodinu, jehož cílem je získání základních pohybových dovedností dětí i rodičů a zapojení rodičů do společného sportování, uspořádal atletický klub AHA Vyškov v pondělí 30.01.2023 první společný trénink pro rodiče a děti.

Bohužel, z důvodu velké nemocnosti dětí se sešlo pouze 9 rodinných týmů, ale to nám náladu nezkazilo a společné sportování jsme si náramně užili. Na pomoc jsme si přinesli netradiční sportovní rekvizitu – plyšáky. Ti se náramně osvědčili při společné rozcvičce, dále jako výborný štafetový kolík, byli i skvělou značkou při skoku z místa a startech z různých poloh. Samozřejmě se s nimi také házelo.

Spoustu legrace jsme si užili při hře „nafukování balónků“, napodobování zvířátek a rodičům se moc líbil i „třínohý“ běh (nohy spojené posilovací gumou). Společná hodina uběhla v báječné atmosféře jako voda, na závěr jsme rodinám rozdali atletické brožury a drobné dárky a všichni se společně už těšíme na další trénink, který by měl pro změnu proběhnout na venkovním hřišti.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory