zpět na aktuality

Natěšené výrazy dětí i rodičů po prvním tréninku rodin v atletice Benešov :-)

Atletika Benešov se už tradičně zapojila do projektu Atletika pro celou rodinu, který jsme v letošním roce zahájili prvním tréninkem ve středu 9. února v tělocvičně místní ZŠ.

Po krátkém úvodu a jsme se hned pustili do zahřívacích her. První byla otáčení kloboučků, děti proti dospělákům, kteří neměli žádnou šanci v obou hraných kolech. Druhou byla už po rodinných týmech hra na veverky. Každá rodina měla nasbírat co nejvíce oříšků v podobě víček od láhví. Úkol jim ztěžovaly tři kuny v podobě trenérů.

Poté následovala zvířecí abeceda a cvičení ve dvojici (rodič – dítě). Prostředí tělocvičny nám umožnilo zařadit i šplh na tyčích i lanech, zhoupnutí přes propast mezi dvěma švédskými bednami na kruzích, nebo cvičení se švihadly.

Jako poslední aktivitu jsme zvolili hru na rychlost reakce v rámci rodinných týmů, kdy při různých činnostech určených trenéry na tlesknutí museli co nejrychleji sebrat klobouček položený mezi nimi.

Závěrem už pak jen protažení a rozloučení. Z nadšených výrazů dětí i rodičů jsme měli radost a všichni se těšíme na další trénink, tentokrát již na atletickém stadionu.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory