zpět na aktuality

Atletika Velké Meziříčí jako nováček v projektu Atletika pro celou rodinu

Atletická školička, tedy ti nejmenší atleti z Atletiky Velké Meziříčí, se letos se svými rodiči poprvé zapojili do projektu Atletika pro rodinu.

První společný trénink se konal v úterý 7. února v tělocvičně. Do projektu se zapojili všechny děti a jejich rodiče (celkem 32 rodin), proto jsme trénink rozdělili do dvou skupin a do dvou časových bloků. Nemocnost se nevyhnula ani tomuto tréninku, ale i přesto se tréninku celkově zúčastnilo 48 sportovců.

Nejprve jsme se zahřáli tříděním balonků podle barev do připravených bedýnek. Zahráli jsme si hru „Čáp ztratil čepičku“ a na závěr zahřátí jsme sesbírali balonky jako oříšky zpátky do vaku. Následovalo rozcvičení ve dvojicích/trojicích. Prvky zvířátkové i atletické abecedy zvládli rodiče i děti skvěle a mohli jsme jít otestovat nachystanou překážkovou dráhu. Ta měla velký úspěch, děti nadšeně fandily rodičům a naopak. Rodiče čekalo malé překvapení v podobě pohybovky „Hlava, ramena, kolena, palce“, kterou jsme skvěle společně zvládli na hudbu – ve stoje i vsedě. Na závěr jsme se zklidnili u krátkého jógového protažení „námořníci“, které mají děti velmi rády. Bylo poznat, že si ho užili i rodiče, kteří si během našeho tréninku dali celkem do těla.

Atmosféra na tréninku byla velmi přátelská a již se těšíme na další společný trénink, který proběhne na atletickém ovále.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory