zpět na aktuality

První trénink pro rodinu ve Veselí nad Lužnicí přivítal mnoho nových rodin

Náš oddíl se už tradičně znovu zapojil do projektu Atletika pro celou rodinu, který jsme v letošním roce zahájili prvním halovým tréninkem 18. ledna.

Tentokrát se do projektu zapojilo spoustu nových dětí i rodičů, takže trénink jsme začali důležitým úvodem, při kterém se rodiče dozvěděli všechno o projektu a dostali zápisníčky a ostatní materiály. A děti, aby se moc nenudily, si mezitím šly s ostatními trenérkami zahrát hru.

Rozehřáli jsme se běhací hrou „nasbírej co nejvíc předmětů dané barvy“ a pokračovali jsme rozcvičkou ve dvojici, při které děti dostaly možnost pořádně protáhnout své rodiče (a naopak).

Při hlavní části tréninku jsme trénovali především běhání, ale dětem a rodičům to šlo tak dobře, že jsme přidali i překážky nebo trénování se štafetovými kolíky. A za odměnu jsme si zahráli oblíbenou hru všech našich menších atletů – běhací pexeso. Máme několik verzí, ale tentokrát jsme použili pexeso, ve kterém se musí správně přiřadit vždy dvě postavičky z pohádek, které k sobě patří. Děti byly nadšené, že svou oblíbenou hru můžou naučit své rodiče.

Jako poslední aktivitu jsme zvolili hru „na zkažená vajíčka“. Hra spočívá v tom zbavit se co nejrychleji míčků, kometek a raketek a tato „zkažená vajíčka“ odházet na území druhého týmu.

A pak už zbylo akorát dost času na závěrečné protažení a rozloučení. Z nadšených výrazů dětí (a o něco více unavených, ale stále veselých výrazů rodičů) bylo zřejmé, že se trénink vydařil. Domů jsme odešli všichni spokojení a natěšení na další trénink.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory