zpět na aktuality

Trénink plný pohybu a her v oddíle TJ Chropyně

V úterý 17.1. 2023 se sešlo celkem 15 rodin starší atletické přípravky. V malém sále školní tělocvičny nám bylo trochu úzko, ale i tak si rodiče s dětmi, a spolu s nimi i my trenérky, užili trénink plný pohybu a her. Na začátek jsme se důkladně rozcvičili, proběhli se hrou na Mrazíka a pak už jsme se věnovali rodinným soutěžím – slalomovému běhu, skoku z místa, hodům míčem všemi možnými způsoby. Na závěr se konalo utkání ve vybíjené mezi týmem rodičů a týmem dětí.
V pátek 20.1.2022 jsme spolu s 12 rodinami mladší přípravky podnikli další společné trénování. Na začátek jsme se rozběhali hrou na Ovečky a vlka, po té jsme se pořádně rozcvičili a protáhli. Pak následovali zábavné slalomové úkoly, například chůze po špičkách, po patách, což rodiče s dětmi zvládli bravurně. To vše vystřídala běhací hra Na autíčka, hody tenisákem do kuželu, ringo kroužkem na různý způsob. Pak se děti s rodiči skvěle pobavili u „mačkací soutěže“ dvou týmů na žíněnkách. No a na závěr nemohla chybět naše nejoblíbenější míčová hra – Vybíjená.
Na závěr obou tréninků obdržela každá rodina brožurku Pohybová gramotnost, kde můžou rodiče s dětmi najít spoustu tipů na zajímavé sportovní hry. Už se všichni moc těšíme na další společný trénink.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory