zpět na aktuality

Trénink plný pohybu a her v oddíle TJ Chropyně

V úterý 17.1. 2023 se sešlo celkem 15 rodin starší atletické přípravky. V malém sále školní tělocvičny nám bylo trochu úzko, ale i tak si rodiče s dětmi, a spolu s nimi i my trenérky, užili trénink plný pohybu a her. Na začátek jsme se důkladně rozcvičili, proběhli se hrou na Mrazíka a pak už jsme se věnovali rodinným soutěžím – slalomovému běhu, skoku z místa, hodům míčem všemi možnými způsoby. Na závěr se konalo utkání ve vybíjené mezi týmem rodičů a týmem dětí.
V pátek 20.1.2022 jsme spolu s 12 rodinami mladší přípravky podnikli další společné trénování. Na začátek jsme se rozběhali hrou na Ovečky a vlka, po té jsme se pořádně rozcvičili a protáhli. Pak následovali zábavné slalomové úkoly, například chůze po špičkách, po patách, což rodiče s dětmi zvládli bravurně. To vše vystřídala běhací hra Na autíčka, hody tenisákem do kuželu, ringo kroužkem na různý způsob. Pak se děti s rodiči skvěle pobavili u “mačkací soutěže” dvou týmů na žíněnkách. No a na závěr nemohla chybět naše nejoblíbenější míčová hra – Vybíjená.
Na závěr obou tréninků obdržela každá rodina brožurku Pohybová gramotnost, kde můžou rodiče s dětmi najít spoustu tipů na zajímavé sportovní hry. Už se všichni moc těšíme na další společný trénink.

Generální partner Českého atletického svazu

Hlavní partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory