zpět na aktuality

Nadšené tváře, legrace a radost z pohybu na zimním tréninku v Jaroměři

Zimní trénink roku 2023 , jsme tentokrát rozdělili na dvě části..
Aby se mohli zúčastnit všechny rodiny , tak první půlka odtrénovala v pondělí 9.1 a druhá ve čtvrtek 12.1.
Trénink se konal pod střechou naší sportovní haly Asvaj.
Celkem jsme se sešli v počtu dvanácti rodin.

První část – na zahřátí jsme vložili pár her. 1. – honička s hranolkou a 2. naše oblíbené balónky, kde se vyřádili hlavně tatínkové😆.
Společně jsme se protáhli a navzájem namasírovali svaly.
Podle příručky si rodiče vyzkoušeli jak cvičit s dítětem ve dvojici a že i zdánlivě nudná, nezajímavá rozcvička, může být pořádná legrace.
Názorná ukázka abecedy podle dětí, rodiče opakují, z toho jsou děti vždy nejvíc nadšené. Starty z různých poloh jsme odběhali ve dvojici, kdy rodič a dítě zaujme danou pozici a na povel trenéra vybíhají vřed, kde na ně na konci čeká štafetový kolík. Kdo ho dřív ukořistí? No přece ten, kdo tam bude dřív..

Druhá část : nácvik hodu, skoku a štafet. Různými způsoby, jsme se rozházeli.. míček, raketka, oštěp, kroužek nebo hod na cíl.
Na rozskákání jsme dali žabáky a další různé skoky.
Následoval nácvik předávky štafetového kolíku..

Ve třetí části jsme trénink uzavřeli tím, že nacvičené disciplíny jsme zapracovali do štafet, kde si každý zkusil na čas vše, co jsme se naučili.
Na podložce pro skok jsme zkusili přeskočit sami sebe. Změřili jsme si kolik kdo hodil oštěpem a proběhli jsme si na čas slalom.

PO práci – legraci🤣🤣 co takhle balanc?
To nemělo chybu.. tuhle konečnou srandičku si všichni opravdu užili a chvílemi to vypadlo, že si možná i dospěláci vyrovnávají účty🤣🤣. Ba ne, sranda musí být a co by pro to moji úžasní rodiče neudělali😇. Perfektní představení.

Na závěr jsme se rozloučili strečinkem a naším obvyklým pozdravem .

Opět se ukázalo, v čem je tento projekt tak úžasný a to, jak důležité je semknout v téhle uspěchané době aspoň na chvíli ty nejdůležitější lidi, kteří jsou nám nejblíže. Spojit rodiny, tak trochu jinak. Ukázat dospělákům společné sportovní aktivity. A to se myslím, podařilo.
Děti byly nadšené z toho, jak mohou předvést své dovednosti rodičům, opravit jim špatný postoj při hodu nebo špatnou techniku u protahování🤣🤣🤣Rodiče zase nejvíc bavilo poměřit síly a rychlost proti ostatním.
V podstatě ani nejde říct, která část se líbila nejvíc, protože jsme si to užili od začátku až do konce na sto procent.
Z pohledu trenérky: musím přiznat, že než se trénink odstartuje, vždy to pro mě znamená spoustu starostí, plánování, vymýšlení a stresů, aby všechno klaplo tak jak má.. ale když vejdu do tělocvičny a vidím ty nadšené tváře, tu radost z pohybu, tu neutichající ochotu jít do toho a vždy mě podržet ať už si na ně vymyslím ledasco😆😆když naše video z tréninku sdílí na svých sítích a píšou jak skvělé to bylo….
Tak v tu chvíli si uvědomím proč tohle vlastně dělám🥰🥰.
Na závěr bych chtěla poděkovat , jak nám každý rok zvětšujete obsah atletické tašky o nové pomůcky. Krásně se nám sbírka rozrůstá a na tréninkách to určitě neocením jen já😊.. taška je už naší neodmyslitelnou trénovací součástí.
Děkujeme vám

S pozdravem Děti, rodiče a trenérka z Jaroměře

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory