zpět na aktuality

Hravá soutěžní atmosféra na Spartaku!

Na Spartaku Praha 4 se závěr sezony nesl v hravé soutěžní atmosféře. Tradiční utkání Kluci-Holky pro žákovská družstva letos doplnila i týmová soutěž přípravek. Program navíc také obsahoval příjemné občerstvení ve spolupráci s projektem Pohybová gramotnost – pravidelný pohyb a zdravá výživa. Po celé konání akce tak měly děti možnost se občerstvi příjemnou svačinkou.

Děti soutěžily ve třech dynamických disciplínách – ve skokanské a házecí štafetě, a v krosovém běhu po stadionu s různými překážkami. Soutěž přípravek se inspirovala pojetím atletiky pro nejmenší podle brožury Atletika hravě. Na vše navíc dohlížel skvělý český běžec, Filip Sasínek, který je patronem projektu Pohybové gramotnosti. Filipa zaujaly všechny disciplíny. Vyzkoušel si házecí štafetu i kros a musel sportovně uznat, že to děti neměly tak lehké, jak se zprvu zdálo.

Žáci a žákyně soupeřili v tradičnějších disciplínách, ovšem společně s různými hendikepy tak, aby se daly porovnat výsledky dívčích a chlapeckých družstev. Letošní ročník s přehledem ovládly dívky v mladším i ve starším žactvu. Chlapci budou snad příští rok silnější, třeba i díky svačinkám během soutěže.

Všichni obdrželi různé ceny, včetně odměn z projektu Pohybové gramotnosti. Úsměvy na tvářích během vyhlášení prozradily, že se akce za příjemného podzimního počasí velmi vydařila.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory