zpět na aktuality

35 rodinných týmů na závodním odpoledni v Trutnově

V rámci projektu Českého atletického svazu Pohybová gramotnost – Atletika pro celou rodinu jsme v pondělí 26. září uspořádali již 5. ročník této oblíbené akce. Soutěžilo 35 rodinných týmů v šesti věkových kategoriích. Nejstarší děti byly ročník 2012, nejmladším soutěžícím byl chlapec narozen v roce 2017. Nejvíce soutěžních dvojic čítaly kategorie 2012 a 2014, kde se jich na start postavilo devět.

V 16.00 proběhla u vstupu na stadion prezence, při které si závodníci vyzvedli soutěžní kartičky, gumové náramky s logem Atletiky pro celou rodinu a brožurku s nápaditou rozcvičkou. Následoval slavnostní nástup a přivítaní účastníků. Poté se všichni pod vedením našich úspěšných atletů z kategorie staršího žactva společně rozcvičili a pak se již začalo závodit. Pro rodiče s dětmi byly připraveny tradiční disciplíny: slalom, štafeta, skok z místa a hod pěnovým oštěpem. Po dokončení všech disciplín odnesly děti soutěžní kartičky do závodní kanceláře, kde si rovnou vybraly drobnou odměnu – jojo, vak, pastelky, švihadlo, tetovačky či rozvrh hodin.

Celé atletické odpoledne bylo zakončeno vyhlášením výsledků a předáním diplomů a medailí. Oceněni byli úplně všichni, nikdo neodcházel domů s prázdnou. Počasí nám nakonec přálo a akce se opět vydařila.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory