zpět na aktuality

Workshop zdravá strava a pohyb ve Veselí :-)

Ve středu 21.9. se ve Veselí na stadionu uskutečnil Workshop Zdravý pohyb a výživa. Workshop jsme rozdělili na dvě skupiny – nejprve mladší (2014-2019) a poté starší (2013 a starší). Po prezentaci dětí jsme všechny přivítali, řekli si, co děti čeká a pustili se do toho. Na rozběhání byly ve dvojicích a běhaly pro rozstříhané kartičky a skládali celé tělo panáčka. Protáhli jsme celé tělo a poté si dali na hudbu Hlava, ramena, kolena, palce. Dále čekalo děti 5 stanovišť (jahůdkové, pomerančové a další). Děti chodily s kartičkou a získávaly razítka:
1) Musely vylézt na „strom“, utrhnout jablíčko a přes překážkovou dráhu ho donést do koše (takto 3x)
2) Dále musely zdolat několikrát slalom, vždy si vybrat jednu kartičku a třídily do obruče, zda to je ovoce či zelenina
3) Čekalo je také překonávání překážek, kdy si doběhly pro kolíček a tím poté určovaly na kartičkách, jaké jídlo je zdravé či nezdravé (bílý či zkažený zoubek)
4) Trénovaly svůj balanc přes cihličky a dostaly černobílou kartičku se 6 druhy ovoce či zeleniny a chodily tak pro dané obrázky (barevné) a musely mít vše správně vyplněné
5) Ochutnávaly se zavázanými oči – okurku, švestku, papriku, borůvku či mandarinku
Po splnění všech stanovišť každý závodník obdržel medaili, brožurku a krásnou láhev na pití. Pro všechny zde bylo připravené občerstvení (víno, meloun, jablíčka, křupky i dýňové muffiny).
Starší skupina začínala v zasedacím sále TJ prezentací ohledně výživy. Aby měly děti přehled o tom, co je dobré jíst před/po tréninku, na soustředění, během závodu atp. Přednášet nám přijel jeden z běžců David Vaš (tymDejvid). Dětem se prezentace velice líbila, protože měly i několik otázek a opravdu se o to vše zajímaly. Této skupině ale počasí nepřálo, takže rozběhání, protažení i soutěžení probíhalo v naprostém lijáku. Ale všichni atleti se moc snažili a vše zvládli. Stanoviště měli podobná, akorát někde obtížnější. Přidali jsme i hod na cíl raketkou, kometkou do kýble a poznávání po hmatu (paprika, chřest, kokos a granátové jablko). Či hru na zapamatování si ovoce či zeleniny (16 kousků – dračí ovoce, avokádo, mrkev, fík, …), kdy měli 30s na zapamatování, poté překonávali dráhu a následně museli vše vyjmenovat. A samozřejmě i ochutnávání nesmělo chybět.
Všichni si tento workshop moc užili!
Děkujeme trenérům a Tereze Chýnové za krásnou akci 🙂

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory