zpět na aktuality

Atletika pro rodinu i ve Valticích

24.května jste mohli zahlídnou velké sportovní klání na atletickém hřišti ve Valticích. Tentokrát se atletická hodina konala v duchu závodním, kdy se sportování účastnili i rodiče.

Celá akce proběhla pod hlavičkou Atletiky pro rodinu, kterou zaštiťuje Český atletický svaz (ČAS), jehož zástupce Dita Franklová nám přijela vyzdobit sportoviště a dovezla odměny pro děti. Atletika 4All Valtice je členem ČAS od roku 2016.

Obloha nad námi se černala, ale počasí nám přálo a vydrželo bez kapek až do večera. Pravidelně začínáme hodinu atletiky rozběháním a společnou rozcvičkou a toto pravidlo jsme dodrželi. Pak už se všichni dali do absolvování jednotlivých disciplín, kterých bylo šest: hod do dálky děti a rodiče hod na cíl, válení balónů, opičí dráha, překážková dráha, hod medicinbalem vzad a skok do dálky. Závěrečná disciplína, štafetový běh, ukázal, že i rodiče mají chuť závodit. Mohli jsme vidět v běhu mezi rodiči úžasné souboje a velké nasazení jejich dětí, které dobíhaly do cíle a do jejich náručí.

V tomto sportovním zápolení vyhráli všichni, kteří se účastnili. Zasportovat si přišlo 45 dětí a minimálně jednou tolik rodičů a dokonce i pár prarodičů. A za své výkony si atleti zasloužili nejen diplomy, ale i medaile a dárečky.

Úsměvy na tvářích dětí a rodičů jsou pro nás tou největší odměnou!

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory