zpět na aktuality

Druhý trénink pro celou rodinu ve Veselí nad Lužnicí

Ve čtvrtek 12. května jsme uspořádali druhý letošní trénink pro celou rodinu. Na rozdíl od prvního tréninku, který jsme absolvovali ještě uvnitř v hale, jsme se tentokrát mohli rozběhnout po celém stadionu. Využili jsme všechny výhody sportování venku, včetně krásného počasí, které nám tentokrát opravdu přálo.

Trénink jsme jako tradičně začali rozehřátím a rozcvičkou a následně jsme se pustili do trénování atletických disciplín. Pro děti a rodiče jsme tentokrát připravili tři různá stanoviště.

Na prvním jsme rodiny potrápili běháním, ale aby to nebylo tak jednoduché a jednotvárné, na trati měl každý atlet připravených několik kloboučků, u kterých musel v každém kole udělat nějaký předem určený cvik.

Na druhém stanovišti rodiny trénovaly hod oštěpem. Kromě klasického hodu jsme do tréninku zařadili i hod míčkem skrz obruč.

A na třetím, posledním stanovišti jsme si pro děti a rodiče připravili běh přes překážky.

Všechna stanoviště jsme pojali jak v tréninkovém, tak i soutěžním duchu, takže děti měly po natrénování dané disciplíny možnost závodit proti svým rodičům. Závody to byly opravdu vyrovnané a skončily bez jasného vítěze, ale pro nás trenéry bylo největším vítězstvím a odměnou vidět všechny usměvavé tváře nadšených malých atletů i jejich rodičů.

Trénink jsme zakončili společným zápisem tréninku do rodinných zápisníků a pozvánkou na rodinné závody, které se nám pomalu blíží.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory