zpět na aktuality

Sparta Praha na svých závodech rodin přivítala medailistku z Tokya :-)

V Pátek 13. 5. 😊  jsme se rozhodli udělat závody již čtvrtého ročníku projektu Atletika pro Celou rodinu. Bylo slunečné počasí s celkem silným větrem, který ovšem závodníkům malinko pomáhal při závěrečné disciplíně, v hodu pěnovým oštěpem.

Na úvod i na závěr jsme zvládli Básničku, Běh, skákej…. Všichni závodníci si dali čestné kolečko po oválu 400m a pak už jsme se šli společně rozcvičit s následnou abecedou ve dvojících. Nedočkavé děti a natěšení rodiče se vrhy do závodních disciplín: štafeta, slalom, skok  z místa a nakonec hod pěnovým oštěpem s lehkou podporou větru. Největší souboj se překvapivě odehrál při skoku z místa, kdy v druhém kole se tatínkové hecli, a začali se přeskakovat, padaly výkony jako 235 cm, 230 cm a 240 cm.

Na předávání medailí k nám dorazila členka našeho klubu Anička Luxová, která dětem přivezla ukázat a potěžkat si  bronzovou medaili z ParaOlympiády v Tokyu, v hodu koulí. Rodiče i děti měli spoustu dotazů jak to v Tokiu, v Olympijské vesnici fungovalo, testy, izolace, doprava, atmosféra. Anička sama popisuje jako velmi zvláštní zážitek, že při předávání medailí si museli vzít medaili závodníci sami na krk, někde si vyzvednout diplom a pak se teprve postavit na stupně vítězů, aby se k nikomu nepřiblížili.

Všichni závodníci obdrželi diplom, medaile, odměny od ČS a něco sladkého na doplnění energie. Děkujeme ČAS za umožnění tohoto projektu, kdy děti i dospělí stráví společný čas, plný radostné atmosféry a nadšení.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory