zpět na aktuality

Orlíci z Vyškova při tréninku veršovali

Slunko, vítr, déšť,

mamko, taťko to neřeš.

My Orlíci nejsme z cukru,

chytneme se za ruku

a zasmějeme se spolu od ucha k uchu.

Sportování stmeluje

a naše rodinka ho miluje 🙂

Dne 25.4.2022 proběhl druhý trénink s rodiči. Atmosféra byla skvělá. Zpočátku bylo deštivo, ale v průběhu se na nás usmálo i sluníčko. Rodiče i děti si vyzkoušeli disciplíny, ve kterých budou se svými dětmi na květnových závodech soutěžit.

Po úvodních třech kolečkách na rozběhání proběhla společná rozcvička a následovalo rozdělení na tři skupiny. Po 20ti minutách se rodiče se svými dětmi vystřídali na třech stanovištích: běh 60m, skoky, hody.

Stanoviště 60: Nejprve proběhla běžecká abeceda, po které následovalo měření sil dětí a rodičů. Běželo se celkem 4x. První běh absolvovali rodiče se svázanýma nohama, v druhém běhu s provlečenýma rukama, v třetím bez jakéhokoliv omezení a čtvrtý výběh byl přes překážky. Děti běžely pokaždé bez hendikepu. Rodiče v běhu s hendikem byli poráženi svými dětmi, ale jakmile běželi bez omezení, tak krásně vytáhly děti k lepším běžeckým výkonům.

Stanoviště skoky: V úvodu na navození sportovního ducha proběhly krátké soutěže se skokanskou průpravou – žebřík, překážky a technika skoku. Byl to souboj rodiče vs. děti, kde měly děti díky pravidelným tréninkům velkou převahu. I přes veškerou snahu rodičů je děti válcovaly. Po této úvodní části se měřil skok z místa. Díky předvedené technice trenérky Aničky, rodiče dosahovali vynikajících výsledků a to skoků přes dva metry nejméně. Tyto výkony motivovaly i jejich děti, které si vylepšily svoje maxima.

Stanoviště hody: V úvodu proběhly míčové hry pro motivaci a seznámení se s míčem. Ve hře na Veverky, kde sbírali “oříšky” v časovém limitu, měli děti opět převahu  nad svými rodiči, což byla opravu skvělá motivace k měřeným hodům, které probíhali vzápětí. Techniku hodu skvěle vysvětlila trenérka Kačka. Všichni si vyzkoušeli hody s různým náčiním – tenisový míček, raketka, pěnový oštěp, krikeťák. Rodiče se opět “nahecovali” a někteří přehodili celé hřiště. Děti házely jako o život a opět si vylepšily svoje rekordy.

Všem rodičům moc děkujeme za účast, která byla veliká i přes nepřízeň počasí. Trénink velmi rychle utekl. A v závěru se našla skupinka dobrovolníků z řad dětí i rodičů, která i přes takto náročný trénink si zaběhla 300m. Nejrychlejší byl tatínek s časem 1:01 a nejpomalejší čas byl 1:27, což je skvělý výkon. My trenérky jsme velmi ocenily nadšení pro atletiku a i dobrovolná třístovka byla důkaz toho, že si to všichni užili.

Moc se těšíme na závěrečný společný závod 30.5. od 17.00 v areálu Orlovny.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory