zpět na aktuality

Skvělá nálada na druhém tréninku ve Vrchlabí – Lánově

Ve středu 11. 5. 2022 proběhl na školním sportovním hřišti za podpory atletického oddílu Vrchlabí a ve spolupráci se Základní školou a Mateřskou školou Lánov v pořadí již druhý trénink rodin v rámci projektu ,,Atletika pro rodinu.“ Sešlo se nás mnoho. Přálo nám teplé slunečné počasí a panovala skvělá nálada.

Rodiče s dětmi se do všech atletických aktivit zapojili s velkou energií a odhodláním. V úvodní části jsme potrénovali skákání přes švihadlo v poklusu, a po důkladné rozcvičce a běžecké abecedě se přesunuli na orientační běh. Každá rodinka dostala před startem mapu okolí se zakreslenými body jednotlivých stanovišť a další důležité instrukce a hra mohla začít. Rodiny se vydaly na trasu, každý jiným směrem. Úkolem bylo doběhnout ke všem bodům, splnit posilovací cviky na stanovištích a vyluštit tajenku. Zdolat vše nebylo snadné, neboť to vyžadovalo i velké fyzické úsilí, luštitelské dovednosti a orientační představivost. Ale všichni to zvládli báječně. V další časti se mohla každá rodinka individuálně věnovat skoku dalekém, slalomovému sprintu a štafetě. Poté nás čekala pohybová běžecká štafetová hra s hledáním písmen, skládání slov v poklusu, s počítáním a násobením. Zde nezáleželo jenom na rychlosti, ale především na správném počítání a skládání slov. Na závěr každý obdržel účastnický diplom a drobnou sladkou odměnu.

Užili jsme si prima atletickou rodinnou atmosféru. Děkujeme všem rodičům, že podporujete děti a jste pro ně skvělým sportovním vzorem. Budeme se těšit na další společnou atletiku.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory