zpět na aktuality

Poslední vnitřní trénink Atletiky Holešov

Další společný trénink jsme zrealizovali 31.3.2022 jako „rozlučku“ se zimními tréninky v tělocvičnách. Od dubna se totiž přesouváme ven na stadion, kde budeme vyhlížet sluníčko a sportovat opět na čerstvém vzduchu. Tentokrát jsme se všichni oblékli do tematické zářivé žluté jarní barvy.
A protože bylo venku opravdu nepěkné počasí, potřebovali jsme se hned na začátek pořádně zahřát. Trénink jsme tedy zahájili slalomem a přeskoky kolem celé tělocvičny (použili jsme mety, kužele, frekvenční žebřík a podobně, aby slalom i přeskoky byly pestré, s různými rozestupy a v různých výškách překážek), ale protože jsme si ještě nepřipadali dostatečně prohřátí, zahráli jsme si ještě oblíbenou „ocáskovanou“, kde čtyři chytači měli udělaný ocásek z rozlišováků a chytali ostatní.
Následovala speciální rozcvička v páru rodič-dítě inspirovaná příručkou Atletiky pro rodinu, po které jsme se vrhli na další připravené hry. Velký ohlas u dětí i rodičů vzbudila hra „semafor“, ve které se přemisťovala čtyři družstva z rohu do rohu, dle toho, jaký „směr cesty“ pustil „semafor“ – trenér. Družstvo, které bylo ve svém rohu poslední, muselo „za trest“ udělat 3 dřepy.
Následující aktivitou pak bylo vytvoření dlouhé brány pomocí rodičů, kterou děti nejdříve podbíhaly, poté jsme ji postupně snižovali a děti probíhaly v podřepu, posléze po kolenou a nakonec se plazili jako hadi po břiše. Následovala trošku klidnější aktivita, při které si rodiče s dětmi zahráli na lodě, které musí přeplout přes moře (s lodí – žíněnkou nad hlavou). Tento vydařený trénink jsme zakončili závody v přemísťování pomocí dvou listů papíru, které symbolizovaly tzv. „lávové kameny“.

Pro letošní školní rok to byl poslední společný trénink v tělocvičně a na další tréninky už na nás čeká krásný atletický stadion v Holešově.

Velké poděkování patří nejen trenérům, kteří si pestré tréninky pro děti i rodiče připravují, ale celým rodinám, které se projektu účastní a skutečně aktivně a v hojném počtu se s chutí a radosti zapojují do všech připravených aktivit a tráví společně s dětmi čas pro zdraví, vzájemně se od sebe učí a ukazují své slabší i silnější stránky, což je velmi důležité především pro další sportovní rozvoj všech jedinců! 🙂

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory