zpět na aktuality

Skvělá atmosféra a slunečný trénink SK Vrchlabí v Lánově

Ve středu 23. 3. 2022 proběhl na školním sportovním hřišti v Lánově za podpory atletického oddílu Vrchlabí a ve spolupráci se Základní školou a Mateřskou školou Lánov první společný atletický trénink rodin s dětmi v rámci projektu ,,Atletika pro rodinu.“ Do tohoto úžasného projektu, který podporuje společné sportování rodin, se zapojilo veliké množství rodičů s dětmi.

Po úvodním rozběhání následovala běžecká abeceda a veselá týmová pohybová hra dětí (kouzelníků) proti rodičům (banditům), kdy si děti chránily kloboučky a rodiče se jim v tom snažili zabránit. Po zahřátí proběhla rozcvička, kterou si vzaly na starosti děti a výborně ji zvládly. V další části jsme se věnovali krátkým hravým postřehovým sprintům a štafetovému slalomovému běhu. Největší výzva však všechny teprve čekala. Byla ji hra, která se nesla v duchu štafetového běhu dvojic pod názvem – co si vylosuješ, to si odcvičíš. Jako první se na trať vydaly děti. Oběhly co nejrychleji atletické hřiště, vylosovaly si kartičku zobrazující posilovací cvik, přemístily se na stanoviště, kde cvik splnily. V cíli předaly štafetu taťkovi nebo mamce, kteří se s obrovským odhodláním vydali na stejnou trať. Pro velký úspěch se hra opakovala. Nyní startovali první rodiče a děti je s velkým nadšením povzbuzovaly. Každý závodník ze zástupců dětí a především rodičů si zaslouží veliký obdiv, neboť byla trať fyzicky náročnější. Vítězi se stali všichni. V poslední části tréninku jsme se věnovali atletickým disciplínám ve skoku dalekém a v hodu raketkami a pěnovými oštěpy. Na závěr každá rodinka obdržela účastnický diplom, drobnou sladkou odměnu a výborný chlazený meloun.

Byl to parádní pocit vidět, kolik nadšených rodičů s dětmi přišlo trénovat. Užili jsme si spoustu radosti ze společného sportování. Po celou dobu panovalo krásné slunečné počasí a nádherná rodinná atmosféra. Každý si mohl ověřit svou pohybovou zdatnost a především spolupráci a týmového ducha J. Máme v týmu úžasné děti a ještě úžasnější rodiče a to je pro nás největší odměna.

Děkujeme všem zúčastněným. Budeme se těšit na další ,,Atletiku pro rodinu.“

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory