zpět na aktuality

Skvělá atmosféra a slunečný trénink SK Vrchlabí v Lánově

Ve středu 23. 3. 2022 proběhl na školním sportovním hřišti v Lánově za podpory atletického oddílu Vrchlabí a ve spolupráci se Základní školou a Mateřskou školou Lánov první společný atletický trénink rodin s dětmi v rámci projektu ,,Atletika pro rodinu.“ Do tohoto úžasného projektu, který podporuje společné sportování rodin, se zapojilo veliké množství rodičů s dětmi.

Po úvodním rozběhání následovala běžecká abeceda a veselá týmová pohybová hra dětí (kouzelníků) proti rodičům (banditům), kdy si děti chránily kloboučky a rodiče se jim v tom snažili zabránit. Po zahřátí proběhla rozcvička, kterou si vzaly na starosti děti a výborně ji zvládly. V další části jsme se věnovali krátkým hravým postřehovým sprintům a štafetovému slalomovému běhu. Největší výzva však všechny teprve čekala. Byla ji hra, která se nesla v duchu štafetového běhu dvojic pod názvem – co si vylosuješ, to si odcvičíš. Jako první se na trať vydaly děti. Oběhly co nejrychleji atletické hřiště, vylosovaly si kartičku zobrazující posilovací cvik, přemístily se na stanoviště, kde cvik splnily. V cíli předaly štafetu taťkovi nebo mamce, kteří se s obrovským odhodláním vydali na stejnou trať. Pro velký úspěch se hra opakovala. Nyní startovali první rodiče a děti je s velkým nadšením povzbuzovaly. Každý závodník ze zástupců dětí a především rodičů si zaslouží veliký obdiv, neboť byla trať fyzicky náročnější. Vítězi se stali všichni. V poslední části tréninku jsme se věnovali atletickým disciplínám ve skoku dalekém a v hodu raketkami a pěnovými oštěpy. Na závěr každá rodinka obdržela účastnický diplom, drobnou sladkou odměnu a výborný chlazený meloun.

Byl to parádní pocit vidět, kolik nadšených rodičů s dětmi přišlo trénovat. Užili jsme si spoustu radosti ze společného sportování. Po celou dobu panovalo krásné slunečné počasí a nádherná rodinná atmosféra. Každý si mohl ověřit svou pohybovou zdatnost a především spolupráci a týmového ducha J. Máme v týmu úžasné děti a ještě úžasnější rodiče a to je pro nás největší odměna.

Děkujeme všem zúčastněným. Budeme se těšit na další ,,Atletiku pro rodinu.“

Generální partner Českého atletického svazu

Hlavní partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory