zpět na aktuality

Sobotní trénink TJ KAVALIER Sázava

První společný trénink dětí s rodiči proběhl v sobotu 19.2. v dopoledních hodinách v Sázavské tělocvičně. Začátek tréninku byl od 9:30 hod. Sešli jsem se v počtu 14 rodin. Nejprve jsme rodičům a dětem vysvětlili správnou techniku běhu a poté jsem se rozklusali po tělocvičně. Ke konci rozklusání se rodiče a děti rozběhli každý na jinou stranu a poté se opět seběhli a společně za ruku dobíhali poslední kolečka.

Následovalo společné protažení celého těla. Byla vidět krásná spolupráce dítěte s rodičem.

Na tělocvičnu nás bylo poměrně dost, tak jsme si běžeckou abecedu udělali na místě a trošku u toho zapracovali na fyzičce.

Rodiče si dokázali, že stále mají na to, aby si mohli s dětmi společně zasportovat a rozhýbali svá těla při startech z různých poloh. Rodiče doběhli ke svým dětem k půlené čáře, plácli si a běželi zase zpět na svá místa.

Poté jsem se začali připravovat na očekávané závody, které jsou sice ještě daleko, ale natrénovali jsem si několik disciplín, které budou součástí závodu resp. techniku disciplín. Vše jsme zapojili do hry, aby to děti i rodiče více bavilo. Ukázali jsme si správnou techniku odhodu oštěpu a poté následovala pirátská bitva, kdy soupeřily děti proti rodičům, kdo bude mít méně míčku na své straně. Při hře jsme se snažili dávat pozor na správnou techniku odhodu.

Na závěr tréninku jsme si postavili živou opičí dráhu nejprve z dětí, když měly děti doběháno, tak se o opičí dráhu postarali rodiče. Místo kuželů na slalom, tyčí na podlézání, překážek na přebíhání, stály, klečely či ležely děti a poté rodiče. Opičí dráhu jsme měřili na čas a předávali jsem si štafetové kolečko.

Tréninků s dětmi jsem vedla už mnoho, ale tenhle společný trénink s rodiči byla srdcovka, která zůstane vyryta v srdcích jako dlouhodobá vzpomínka na společné sportovní dopoledne s rodinou. Děti a rodiče si to dle ohlasů moc užili a těšíme se na více společných tréninků.

Moc mě těší zájem ze strany rodičů o společné sportovní chvíle se svými dětmi a jsem ráda, že po prvním tréninku se  nám hlásí další nové rodiny, které by se také rádi příště zúčastnili.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory